26 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yönetmen Enver Arcak, İLEFANKARA’nın konuğu oldu

Tarih: 19 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 185

İLEFANKARA ‘Hermana’yı Beklerken’ sergisinin devamı niteliğinde düzenlediği etkinlikte ‘Hermana’ belgeselinin gösterimini yaptı. Belgeselin yönetmeni Enver Arcak gösterimin ardından izleyicilerle söyleşti.

Ankara Ulus’ta yer alan İstiklal Mahallesini ve orada yaşayanların hikayesini anlatan “Hermana” belgeselinin gösterimi İLEF’te yapıldı. Belgeselin yönetmeni Enver Arcak’la söyleşinin de yapıldığı etkinlik,  18 Nisan Çarşamba günü Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’ndaydı. 17 Nisan Pazartesi günü İLEF’te açılan ‘Hermana’yı Ararken’ fotoğraf sergisinin devamı niteliğinde düzenlenen etkinlikte İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SBF BYYO DER) Başkanı Turgay Gürses’de yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İLEFANKARA öğrenci topluluğu Başkanı Alican Özer,  topluluğun kurulmasında Ankara Kulübü Derneği Başkanı ve Ankara Üniversitesi DTCF Öğretim Görevlisi Dr. Metin Özaslan’ın önerisinin kendilerini harekete geçirdiğini dile getirdi. Kültürel gezilerine önümüzdeki günlerde devam edeceklerini söyleyen Özer “Ankara’da Roma başlıklı geziyi en kısa zamanda yapmayı planlıyoruz.Dönem içerisinde Pembe Köşk ve Keçiören’de yer alan Koç Ankara Bağ Evi’ne de birer gezi düzenleyeceğiz” dedi.Özer, topluluğun kurulması ve etkinliğin yapılmasına destek verenlere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Arcak: “Birbirlerine ‘Hermana’ diye hitap ediyorlar”

“Hermana” belgeselinin yönetmeni Enver Arcak belgesel gösteriminin öncesi ve sonrasında izleyicilerin sorularını yanıtladı. ‘Hermana’ belgeselinin bir meraktan ortaya çıktığını belirten Arcak,  projeyi bir sergiyle devam ettirmek istediğini söyledi. Hermana’nın Ladino dilinde kız kardeş demek olduğunu ifade eden Arcak, “Ankara’lı Yahudiler birbirlerine ablacığım, ağabeyciğim gibi Hermana diye hitap ediyor” dedi. İsrail’e göç eden Ankara’lı Yahudiler ile orada görüştüğünü ve Ankaralılar Günü adı altında toplandıklarını ifade eden Arcak, “Ankara’daki Sinagog’un ve bazı evlerin belgelemesini yapmak ve insanların teknolojik uygulamalarla buraları gezmesini sağlamak istiyorum” diye konuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18155
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yönetmen Enver Arcak, İLEFANKARA’nın konuğu oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat