16 Temmuz 2023, Pazar - 14:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yumurtadan soruşturma çıktı

Tarih: 19 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 38

Ankara Üniversitesi rektörlüğü tarafından, yumurtalı protesto eyleminde bulunan öğrencilere soruşturma açıldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 8 Aralık 2010 tarihinde CHP’li Süheyl Batum ve AKP’li Burhan Kuzu’ya yönelik yapılan yumurtalı protesto sonucunda bazı öğrencilere rektörlük tarafından soruşturma açıldı.

Öğrencilere gönderilen 09.02.2011 tarihli tebligatta, öğrencilerin ifadelerini ve savunmalarını vermesi için belirtilen gün ve saatte, soruşturmanın yürütüleceği Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Daire Başkanlığı’nda hazır bulunmaları istendi.
Ancak soruşturma açılan öğrencilerden bazıları, protestonun gerçekleştiği sırada okulda olmadıklarını, bazıları da salonda olduklarını ama tebligatta belirtildiği gibi yumurta veya ayakkabı gibi malzemeler atmadıkları halde bununla suçlandıklarını belirtiyor.

Öğrenciler arasında merak uyandıran konu ise, protesto esnasında orada olmamalarına rağmen soruşturmanın içerisine nasıl dahil oldukları.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 8 Aralık 2010 tarihinde CHP’li Süheyl Batum ve AKP’li Burhan Kuzu öğrencilerin protestoları ile karşılaşmıştı. Özellikle medyada Burhan Kuzu’ya yönelik gerçekleştirilen yumurtalı protesto geniş yer almıştı. Aradan geçen iki ayın ardından Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, yaklaşık on beş öğrenciye “Burhan Kuzu’ya yönelik, yumurta, dolu pet şisesi, konfeti, ayakkabı atmak ve protesto etme fiilini gerçekleştirmek” iddiasıyla soruşturma başlattı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2014
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yumurtadan soruşturma çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat