1 Ağustos 2023, Salı - 17:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’ya yeni Pusu’la

Tarih: 28 Aralık 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 187

Ankara adına yaptığı çalışmalarla gönüllü bir sosyal girişim olan Lavarla, Ankara keşif haritası Pusu’la’yı çıkardı. Ankara sakinlerine şehri nasıl yaşayabilecekleri konusunda bir ufuk açmayı amaçlayan Pusu’la, Ankara dışından gelenlere ise farklı bir Ankara deneyimi yaşama fırsatı sunuyor.

Ankara’daki etkinlikleri duyurmak ve Ankara fotoğraflarını paylaşmak amacıyla Serkan İzci tarafından 2015’in Aralık ayında bir Instagram hesabı olarak kurulan Lavarla, zaman içerisinde büyüyerek ve başka insanları da bünyesine katarak bir internet sitesine dönüştü. Site, gönüllülerin yürüttüğü bir sosyal oluşum olma yolunda. Ankaralılara alternatif Ankara hayatını sunan Lavarla, internet sitesinde şehirdeki etkinliklerin duyurularını yapıyor, mekânları inceliyor, yemekleri tadıyor ve Ankara’ya dair çeşitli yazılar yayımlıyor.

Gönüllülerden oluşan 45 kişilik ekibi ile çeşitli etkinlikler de düzenleyen ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Lavarla, “Ankaralıların göremediği” Ankara hayatını, alternatif etkinlikleri inceleyerek gözler önüne sermeyi amaçlıyor. Kentlilik bilincini arttırmayı ve kent belleğini canlı tutmayı hedefleyen Lavarla, yeni projesi Pusu’la ile Ankaralılar için şehirdeki hayata ışık tutmayı planlıyor.

Farklı bir Ankara deneyimi

“Ankara’da hayatın olmadığına” dair şikâyetlere bir yanıt olma amacıyla kurulan Lavarla, Ankaralılar için keşif haritası olan Pusu’la’yı çıkardı. Bir deneyim haritası olarak hayata geçirilen Pusu’la, turistik haritalardan farklı olarak, öncelikle Ankaralıları hedefliyor.

Şehrin sakinlerine Ankara’da nasıl yaşayacaklarına dair çeşitli fikirler sunmak üzere yola çıkan Pusu’la, şehir dışından gelenler için de farklı bir Ankara deneyimine davet ediyor. Keşif haritasında, Karanfil Sokak’tan TDK Kütüphanesi’ne kadar birçok durak yer alıyor. Pusu’la Ankara rotasının yanında “Ankara’da Uzun Yaşamanın Sırları” ve “Buna Değer Tavsiyeler” başlıklarıyla da ilgililerine öneriler sunuyor.

“Geleceğe iz bıraktık”

Lavarla gönüllüleri, haritada yer alan tavsiyelerin kendi deneyimlerinden yola çıkarak oluşturulduğunu söylüyor ve herkesin de şehri deneyimlemesini istiyor. Şimdiden geleceğe iz bıraktıklarını söyleyen Lavarla, Pusu’la ile de Ankara’nın geleceğine iz bırakmayı hedefliyor.

Bir ‘la’ geleneği’

Her yıl Ekim ayında tasarım ve içerik itibariyle güncellenecek olan Pusu’la, gelecek yıl yabancı gezginler için İngilizce bir harita oluşturmayı da hedefliyor. Lavarla’nın düzenlediği tasarım pazarı olan “Pop Up LA!” ve takas pazarı “Takas’la”da olduğu gibi “la”yı bir gelenek olarak benimseyen Lavarla, Pusu’la’nın adıyla da aynı geleneği sürdürüyor.

11 bin adet basıldı

Lavarla, Pusu’la’nın ‘edebiyat rotası’ veya ‘sanat rotası’ gibi farklı tematik versiyonlarını çıkarmak ve Pusu’la’yı bir telefon uygulamasına dönüştürme gibi planları da var. 11 bin adet basılan Pusu’la, gelirlerini Pusu’la’nın seneye Ekim’de çıkacak ikinci edisyonu için kullanacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16694
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’ya yeni Pusu’la

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat