3 Mayıs 2024, Cuma - 21:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Aziz Nesin’in “Ivır Zıvırları” Çankaya’da

Tarih: 26 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

Aziz Nesin 100. doğum yıl dönümünde düzenlenen “Modası Geçmiş Adamın Ivır Zıvırları” söyleşisi ile anıldı. Söyleşiye katılan Nesin’in oğlu Ali Nesin “Aziz Nesin arşivci, doğacı, çocuklar için ne kadar para harcansa azdır diyen, başka devrin adamıydı” dedi.

Aziz Nesin’in 100’üncü yaşına yönelik etkinlikler Ankaralılarla buluşmaya devam ediyor. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) 23 Ekim Pazar günü “Modası Geçmiş Adamın Ivır Zıvırları” başlığı altında gerçekleşen söyleşide, Aziz Nesin’in kimliğinin, kişiliğinin, politik duruşunun arşivlerde gizli kalmış yanları paylaşıldı.

“Aziz Nesin başka devrin adamıydı”

Söyleşiye Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin de katıldı. Aziz Nesin’in, romandan çıkma bir karakter olduğunu belirten oğlu Nesin, “Aziz Nesin arşivci, doğacı, çocuklar için ne kadar para harcansa azdır diyen, başka devrin adamıydı” dedi.

modasi-gecmis-aziz-nesin3-boyutlandirilmis

ÇSM’nin ev sahipliğini yaptığı “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin” sergisinin küratörlüğünü yapan Işın Önol, arşiv çalışması yapan Esin Pervane ve yazar Levent Cantek de söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Söyleşinin ardından piyanist Can Aksel Akın ve bariton Mert Özdemir sahne alarak Nazım Hikmet ve Orhan Veli’nin şiirlerinden uyarlanan besteleri seslendirdiler. Ardından, Şef Çiğdem Aytepe eşliğinde sahneye çıkan Saygun Filarmoni Orkestrası, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12628
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Aziz Nesin’in “Ivır Zıvırları” Çankaya’da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat