25 Mayıs 2024, Cumartesi - 04:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Belleğin Büyüsü” sergisi Ankaralılarla buluştu

Tarih: 09 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 19

Prof. Dr. Hasan Kıran’ın hazırladığı “Belleğin Büyüsü” isimli sergi, 29 Mayıs’a kadar Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverleri bekleyecek.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kıran tarafından hazırlanan, oyma – boyama ve baskı eserlerden oluşan “Belleğin Büyüsü” sergisi 3 Mayıs günü saat 18.30’da açıldı. Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin üçüncü katında yer alan sergi 29 Mayıs’a kadar Ankaralılarla buluşmaya devam edecek. Mitsel motiflerin yer aldığı eserler Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çankaya Belediyesi’nin iş birliğiyle sergileniyor.

Eserleri görmeye gelen ve Görünüm’e konuşan yurttaşlar, sergide emeğin çok yoğun olduğunu ifade ediyor. Sanatseverler, Prof. Dr. Kıran’ın Oyma – boyama tekniğinin kullanıldığını duyduklarında da şaşırdıklarını söylüyorlar. Gelen yurttaşların bir kısmı emekli olduktan sonra kurslara giderek resimle ilgilenmeye başladıklarını anlatıyor.

Sergiyi gezmeye gelen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Makine Bölümü mezunu 85 yaşındaki Vehbi Fincancı sık sık sergilere gittiğini söylüyor. Fincancı’nın eşi, “Onlar zaten çöpe gidecek” dediği için resimleri düzenlediğini dile getiriyor. Fincancı 1970’ten beri resimle ilgileniyormuş ve birçok kursa katılmış. Sergiyi nasıl bulduğunu sorduğumuz Fincancı, “Çok büyük bir emek var burada. Tuvalin üzerine bir bir yağlı boyalarla dokunuşlar yapılmış. Çok büyük emek var” diye konuştu.

“Ruhu ile tanışmış oldum”

Vehbi Fincancı sergiyi gezmeye devam ederken, emekli Ziraat Mühendisi Mürüvvet İnsel de Görünüm’e konuştu. İnsel, emekli olduktan sonra resimle ilgilenmeye başladığını belirtiyor. Çini, seramik gibi sanat alanlarıyla da ilgilenen emekli mühendis İnsel, sergiyi tabloların isimlerine bakarak gezdiğini söylüyor. İnsel sözlerini şu şekilde sürdürüyor:

“Genellikle o isme uygun içinde bir şeyler aradım ama önemli olan estetik yansıması, o yansımaları da hep sevdim. Renkleri çok güzel seçmiş. Figürleri güzel seçmiş, güzel kaynaştırmış. Bende resim yapıyorum. Bazı şeyleri kendi resimlerimle de benzeştirdim. Yani sanatçıyla tanışmış oldum belli ki bilindik bir sanatçı ama ben henüz duymamıştım. Onun için tanımış olmaktan çok memnun oldum. Ruhu ile tanışmış oldum.”

Şehir dışından sık sık kızını ziyarete gelen ve her fırsatta sergilere gelmeye çalıştığını söyleyen serbest Diş Hekimi Servet Özdikmenli de Görünüm’e sergi hakkında konuştu. Özdikmenli ilk izleniminin olumlu olduğunu dile getiriyor. Konuşmanın devamında eserlere baktığında neler hissettiğini sorduğumuz Özdikmenli şöyle cevap veriyor:

“Güzel şeyler hissediyorum. İsimlerine bakıyorum mesela, burada diyor ki ‘oy bu sene bu sene sazım çalındı’ resme baktığımızda sazlar görüyoruz. Müzikle ilgili bir şeyler görüyorum. Diğerlerinde de öyle yani isimlerine göre bir şeyler görebiliyorsun ve tabii takdir ediyorsun. Çok güzel bazıları baskı bazıları oyma. Çok emek verilen şeyler, insan da hayran oluyor. Buna hayran olmamak elde değil. Yani ruhunun da doyuruyor gözünü de doyuruyor her türlü doyuruyor çok mutlu oluyorsun.”

Sergi yeni ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor. “Belleğin Büyüsü” sergisi 29 Mayıs’a kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverleri bekleyecek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38150
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Belleğin Büyüsü” sergisi Ankaralılarla buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Atapark’ta coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Ankara’da Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atapark’ta da kutlandı.

Kapat