27 Nisan 2024, Cumartesi - 05:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

31. Adalet ve Demokrasi Haftası yarın başlıyor: Bu yılın teması “Adalet, Demokrasi, Laiklik”

Tarih: 23 Ocak 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 33

Bu yıl 31’incisi düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası’nın teması “Adalet, Demokrasi, Laiklik” olarak belirledi.

Haber: Yaren Şeker

Arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993’te katledilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun ve 31 Ocak 1990’da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un ölüm yıl dönümlerini kapsayan 24 Ocak-31 Ocak günleri arasında Adalet ve Demokrasi Haftası düzenleniyor. um:ag tarafından 1993 yılından beri düzenlenen, 31. Adalet ve Demokrasi haftası Çarşamba günü başlıyor. Bu yılın teması “Adalet, Demokrasi, Laiklik” olarak belirlendi.

Adalet ve Demokrasi Haftası, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucu genel başkanı Muammer Aksoy’un 34 yıl önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiği 31 Ocak gününde son bulacak. Hafta kapsamında 56 katılımcı kuruluşun düzenlediği 39 panel ve söyleşi yapılacak.

Gazetecilik Denince: Adalet, Demokrasi, Laiklik” paneli

Hafta kapsamında bir de gazetecilik paneli düzenleniyor. “Gazetecilik Denince: Adalet, Demokrasi, Laiklik” başlıklı panel 25 Ocak yapılacak. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) tarafından düzenlenen panelin moderatörlüğünü ÇGD Genel Başkanı Kıvanç El yapacak. Panelin konuşmacıları ise geçtiğimiz aylarda yazdığı bir haber nedeniyle dezenformasyon yasası kapsamında tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan, İLEF’ten Dr. Öğretim Üyesi Çağrı Kaderoğlu Bulut ve BirGün gazetesi Ankara muhabiri Mustafa Mert Bildircin olacak.

Adalet ve Demokrasi Haftası’nda İLEF’ten bir başka akademisyen daha bulunuyor. İLEF Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gamze Yücesan-Özdemir de Ankara Tabip Odası’nın 28 Ocak Pazar günü saat 18.00’de düzenleyeceği panelin konuşmacıları arasında yer alıyor.

Mumcu katledilişinin 31’inci yılında anılıyor

Hafta, 24 Ocak’ta Uğur Mumcu’nun anılmasıyla başlıyor. Mumcu önce Batıkent Metro Durağından saat 10.00’da ismini taşıyan parktaki yürüyüşle anılacak. Ardından saat 11.00’de Uğur Mumcu Anıtına çelenk bırakılacak. Uğur Mumcu Sokak’taki Cem Erdost İleri’nin türkü dinletisinden sonra 14.30’da Cebeci Asri Mezarlığında bulunan gömütü ziyaret edilecek.

Muammer Aksoy da anılıyor

31’incisi düzenlenen ve faili meçhul cinayetlerle katledilen aydınların anıldığı Adalet ve Demokrasi Haftası, çeşitli söyleşiler, konferanslar etkinliklerden sonra Prof. Dr. Muammer Aksoy’un hayatını kaybettiği gün olan 31 Ocak’taki anma etkinliğiyle sona eriyor. ADD, Türk Hukuk Kurumu ve Ankara Barosu tarafından saat 13.00’de Muammer Aksoy’un Cebeci Asri Mezarlığı’nda anıt mezarı ziyaret edilecek. “100. Yılda Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” ve “Muammer Aksoy’a Saygıyla” söyleşilerinin ardından “2024 Türkiye’sinde Adalet” paneli düzenlenecek. Yılmaz Güney Sahnesinde Grup Gündoğarken’in kapanış konseriyle 31’inci Adalet ve Demokrasi Haftası sona erecek.

31. Adalet ve Demokrasi Haftası Programı

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37082
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 31. Adalet ve Demokrasi Haftası yarın başlıyor: Bu yılın teması “Adalet, Demokrasi, Laiklik”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇGD, “2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödüllerini” açıkladı: Görünüm’e Teşvik Ödülü

Çağdaş Gazeteciler Derneği 2023 yılının başarılı gazetecilerini belirledi. Gazetemiz, deprem bölgesinden yaptığı haberlerle Teşvik Ödülü'ne değer görüldü.

Kapat