25 Temmuz 2023, Salı - 08:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ABD Büyükelçiliği’nden GÖRÜNÜM’e özel basın konferansı

Tarih: 19 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 84

ABD Ankara Büyükelçiliği, GÖRÜNÜM muhabirlerine Amerikan Seçim Sistemi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Tüm dünyayı etkileyecek olan ABD Başkanlık seçimlerinden önce, ABD Ankara Büyükelçiliği kapılarını GÖRÜNÜM Gazetesi muhabirlerine açtı. Amerikan seçim sistemi ile yaklaşan seçimlere ilişkin ayrıntılı bilgilerin verildiği ve dün gerçekleştirilen basın konferansı, Büyükelçilik binasında yapıldı. Büyükelçilik görevlisi Rebecca Stewart, yaklaşık bir buçuk saat süren sunumunun ardından muhabirlerin sorularını yanıtladı.

abd-basin-toplantisi

Geçmişte gazetecilik de yapmış olan Stewart yaptığı sunumda, Amerikan seçim sistemi ve siyasal hayatına dair bilgiler verdi. Sunumda, ABD’nin federal yapısı ve erklerin ayrılığı, medyanın demokrasi sistemindeki yeri, ABD’nin temsil kurumları ve işleyişi, başkanın seçilmesi ve görevi devralması gibi başlıklar ele alındı.

Dördüncü güç medya

Stewart yaptığı sunumda ABD devlet yapılanmasına değinerek yasama, yürütme ve yargının yanı sıra  medyanın da bu üç gücü denetleyen dördüncü bir güç olduğunu kaydetti. ABD’deki sosyal haklar içinde ilk sıranın basına verildiğini belirten Stewart, ülkede basın özgürlüğüne verilen öneme vurgu yaptı.

Rebacca Stewart

Rebacca Stewart

Şirketler aday destekleyebiliyor

Rebecca Stewart, yaptığı sunumun ardırdan GÖRÜNÜM muhabirlerinin sorularını da cevapladı. “Başkanlık seçimleri sırasında yürütülen kampanyalara, ticari şirketlerin fon sağlaması, seçim sonunda şirketlerin yararına siyasi kararlar alınmasında herhangi bir etki sağlıyor mu?” sorusuna Stewart, ABD sisteminde bir şirketin bir adayı finansal açıdan desteklemesinin yasal olduğunu belirtti. Stewart ayrıca, yapılan finansal yardımlar haricinde adayların alacakları hediyelerde bir ölçüt ve sınırlılığın olduğunu hatırlattı.

“Ortadoğu da etkilenebilir”

Seçim sonuçlarının Ortadoğu’yu ne yönde etkileyeceği ve bölge üzerinde çok kutuplu yapıların ortaya çıkma olasılığına ilişkin sorulan soruya ise Stewart, Amerikan dış politikasının kolay kolay değişmeyeceğini belirterek iki adayın kampanyalarda savundukları görüşlerin birbirinden oldukça farklı olduğunu kaydetti ve ABD seçimlerinin Ortadoğu’da kimi değişikliklere neden olma ihtimalinden de bahsetti.

Görünüm Gazetesi muhabir

Bürokrat ve gazeteci arasındaki farklar konuşuldu

Eski bir gazeteci olan Stewart, “Eskiden haber kaynaklarına ulaşmaya çalışan birisiyken, artık bir haber kaynağısınız. Bu farka ilişkin görüşleriniz ve gazetecilere önerileriniz nelerdir?” şeklindeki soruya karşı, gazeteciliği sevdiğini söyleyen Stewart, haberlerin tek taraflı değil her açıdan değerlendiren metinler olması gerekliliğinden söz etti. Stewart, “gazeteci, haberlerin nasıl iletildiği ve haberlerin kamuoyunu nasıl etkilediği bilincini kavraması lazım” dedi.

Basın toplantısı, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Basın toplantısı, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Rebecca Stewart kimdir?

Amerika’nın Maryland şehrinde doğan ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde görevli memur olarak çalışan Rebecca Stewart, dış ilişkilerde görev almadan önce gazeteci olarak çalıştı. Amerika’nın Kongre Televizyonu olan C-SPAN’da ve CNN’de çalışan Rebecca Stewart, Kongre, siyasal ve başkanlık kampanyaları alanında gazeteci olarak çalıştı. Stewart ayrıca, Johns Hopkins Üniversitesi’nde Yönetim ve Siyasal İletişim Yüksek Lisans diploması ile Vanderbilt Üniversitesi’nden İngilizce ve Psikoloji Lisansı sahibi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12858
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ABD Büyükelçiliği’nden GÖRÜNÜM’e özel basın konferansı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat