4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Basın örgütleri “Özgür Basın” için bir araya geliyor

Tarih: 05 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 73

ÇGD, TGC, TGS ve DİSK Basın-İş Sendikası, son günlerde basının üzerinde giderek ağırlaşan baskı nedeniyle dayanışma toplantısı düzenliyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna bağlı Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (Basın-İş), son günlerde basının üzerinde giderek ağırlaşan baskılar nedeniyle medya kuruluşlarının yöneticilerini bir araya getirecek bir dayanışma toplantısı düzenliyor. Meslek örgütleri, 8 Eylül Salı günü saat 11.00’da, İstanbul Çemberlitaş’ta bulunan TGC Basın Müzesinde medya temsilcileriyle buluşacak.

Kapak ya da içerik

Gazetecilerden özgür basın ve özgür toplum için çağrı

Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilerin sorunlarının ele alınacağı toplantıda, “Özgür Basın, Özgür Toplum İçin Dayanışma Çağrısı” yapılacak. Sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin konuşulacağı dayanışma toplantıda, TGC’nin kuracağı Medya İzleme Komisyonu hakkında da bilgi verilecek.

Etkinlikte; ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, DİSK Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Olcayto, TGS Genel Başkanı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Güç konuşmacı olacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7718
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Basın örgütleri “Özgür Basın” için bir araya geliyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat