13 Haziran 2024, Perşembe - 19:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Meslek örgütlerinden Basın Özgürlüğü Günü açıklamaları

Tarih: 03 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 32

Gazetecilik meslek örgütleri ve sendikaların 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü için yaptığı açıklamalarda gazeteci yoksulluğu ve hak ihlalleri öne çıktı.

Gazetecilik meslek örgütleri ve sendikalar 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde çeşitli açıklamalar yaptı.

Açıklamalar şöyle:

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bugün Basın Özgürlüğü Raporu’nu yayınladı. Bu sene raporun ana teması gazeteci yoksulluğu oldu. Raporda yer alan “Yoksulluk Araştırması: Ekonomik ve Sosyal Düzey Anketi”yle somut verilere ulaşılabiliyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) yaptığı açıklamada ‘’Tüm bunlara rağmen meslektaşlarımız gazetecilik ısrarını sürdürüyor ve halkın haber alma hakkını savunuyor. Çünkü biliyorlar ki demokrasi ile basın özgürlüğü birbirini besler’’ ifadeleri yer aldı.

Gazeteciler Cemiyeti’nin X hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada “Ülkemizi bu kara tablodan çıkaracak olan gazetecilerin dayanışması ve demokrasinin güçlenmesidir. Tüm meslektaşlarımıza dayanma gücü ve dayanışma dileklerimizle Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyoruz” denildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (Reporters Without Borders – RFS) yayınladığı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 180 ülke arasından 158. sırada gösterildi. Fakat geçen yıl 165’inci sırada yer alan Türkiye’nin 158’inci sıraya yükselmesi, Türkiye’de durumun daha iyiye gitmesiyle değil Türkiye’nin önünde yer alan ülkelerde durumun daha da kötüleşmesiyle açıklanıyor.

DİSK Basın-İş’in  “Halkın haber alma hakkına ve gazeteciliğe sahip çıkıyoruz!” başlıklı açıklamasında ise mücadeleyi büyütme çağrısı vardı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) açıklamasında, “Gazeteciler dönemlerin tanığıdır, tarihe not düşerler. Bu nedenle ısrarla diyoruz ki gazetecilik suç değildir” ifadesine yer verildi.

Ayrıca bugün hayatını kaybeden ve bir dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği İstanbul Şube Başkanlığı da yapmış olan Celal Başlangıç da anıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37982
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Meslek örgütlerinden Basın Özgürlüğü Günü açıklamaları

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF’te yarın Panayır günü

Panayır’24 saat 15.00’te başlayacak. Panayır'da ABB Kent Orkestrası ve Random grubu da sahne alacak.

Kapat