23 Temmuz 2023, Pazar - 08:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çağdaş Gazeteciler Derneği medya raporu yayımladı

Tarih: 10 Nisan 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 29

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), medya raporu yayımladı. Raporda, sansürden işten atılmalara kadar birçok konu yer alıyor.

ÇGD Ankara Şubesi çatısı altında kurulan İzleme Komisyonu’nun hazırladığı 2015 Ocak – Mart dönemi medya raporu yayımlandı. Hazırlanan raporun amacı, “Kamuoyunun, basına yönelik baskılara ilişkin birinci elden bilgilenmesi” olarak belirtiliyor. İzleme Komisyonu üyelerince toplanan ve derlenen veriler, derneğin yetkili organlarınca onaylandıktan sonra, 3 aylık periyotlarla kamuoyuna açıklanacak. Hazırlanan raporların yılsonunda bir araya getirilmesi planlanıyor.

Sansür, Şiddet ve Gözaltı

Ocak – Mart dönemi medya raporunda; Cumhuriyet Gazetesine Charlie Hebdo baskını, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun getirdiği yayın yasakları, gazeteci Kemal Göktaş’a soruşturma açılması, Penguen Dergisi çizerlerine hapis cezası ve daha birçok olay yer alıyor. Raporda, 17 – 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu haberleri nedeniyle Can Dündar hakkında 9 yıla kadar hapis istemi öne çıkan konular arasında görülüyor.

29 gazeteci işten atıldı

Raporda işten atılan gazeteciler de “2015 yılının ilk üç ayında yine meslektaşlarımız işsiz kaldı. Özellikle yeni yayın dönemlerinin başlangıcı olan her yılın Eylül ayına doğru işten çıkarmalar yoğunlaşırken, gazeteleri ve televizyonları ‘kamu yayıncılığı’ anlayışıyla değil ‘kar amacı’na dayalı yöneten işverenler, yılın diğer aylarında da keyfi kararlarla gazetecilerin işlerine son verdi. Ocak – Mart ayında işine son verilen tespit edebildiğimiz gazeteci sayısı 29 kişi” şeklinde yer buldu.

ÇGD’nin hazırladığı rapora şuradan ulaşılabilir: http://www.cgd.org.tr/index.php?Did=358

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6661
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çağdaş Gazeteciler Derneği medya raporu yayımladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat