21 Temmuz 2023, Cuma - 04:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD 2016 yılının başarılı gazetecilerini belirledi

Tarih: 19 Şubat 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 62

ÇGD, 2016 yılı başarılı gazetecileri ödüllerinin sahipleri belli oldu. ÇGD’nin Dayanışma ödülü, cezaevlerindeki tüm gazeteciler adına Ahmet Şık’a verildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) 2006 yılından beri düzenlediği “Yılın Başarılı Gazetecileri” ödüllerinin 2016 yılı sonuçları açıklandı. ÇGD’nin resmi sitesinde yapılan duyuruda, 13 dalda yapılan yarışmada, toplam 17 kişi ödül kazandı. ÇGD Dayanışma Ödülü’nü ise, cezaevlerindeki tüm gazeteciler adına tutuklu bulunan Ahmet Şık aldı.

Haber ödülünü, BirGün gazetesinde “Karaman’da 45 Erkek Öğrenciye Tecavüz” haberiyle Serbay Mansuroğlu ve yine aynı gazeteden “Mülteci Kampı’nda 30 Çocuğa Tecavüz Edildi” haberiyle Erk Acarer aldı.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne, Cumhuriyet gazetesinden “Panama Yazışmaları, Belgeleri” adlı haberiyle Pelin Ülker sahip oldu.

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü’nü, Evrensel gazetesinden “Çocuklara Maket Kâbe Etrafında Tavaf” haberiyle Eylem Nazlıer kazandı.

Rafet Genç Haber Ödülü’nü, Oda Tv’ den “FETÖ Operasyonu Yapan Savcı FETÖ Üyeliğinden Yargılanıyor” haberiyle Barış Pehlivan aldı.

Behzat Miser Haber Ödülü’ne, Cumhuriyet gazetesinden “Yabancı Doktorlar Varoşa” haberiyle Sibel Bahçetepe sahip oldu.

İzzet Kezer Fotoğraf Ödülü’nü, Associated Press’ ten “Rus Büyükelçisine Suikast Fotoğrafı” ile Burhan Özbilici aldı.

Karikatür dalında ise, Hürriyet gazetesinden  “Ekoseli Yargıç” ve 2016 Yılı Karikatürleri ile Latif Demirci ödüle layık görüldü.

Röportaj dalında, Antalya Körfez gazetesinden “Doğu İzlenimleri” haberiyle Müzeyyen Yüce ve BirGün gazetesinden “İstanbul’da Bir İŞİD’ çi” haberiyle Zeynep Yüncüler ödüle layık görüldü.

İnceleme – Araştırma dalında, “İncirlik Romanı” ile Çetin Yiğenoğlu ödüle sahip oldu.

Mahmut Tali Öngören Televizyon Program Ödülü’nü, “Patronsuz” yayınıyla Ünsal Ünlü kazandı.

Televizyon Haber Ödülü’ne ise, Fox Tv’ de “Meclis’in Bombalanması” haberiyle Umut Yertutan ve Cemal Gökçamlı ödüle layık görüldü.

Radyo Program Ödülü’nü ise, RS Fm’ de “Bi de Bunu Dinle” programıyla Yavuz Oğhan kazandı.

İnternet dalında, BBC Türkçe’ den “Diyarbakır ve Cizre’de Uygulanan Sokağa Çıkma Yasaklarıyla İlgili Haberleri” ile Hatice Kamer ödüle sahip oldu.

Yerel basın kategorisinde, 9 Eylül Gazetesinde  “Bir Kolin Eksikti” ve “Belge Sordu Görevinden Alındı” haberi ile Umut Karakoyun ve Eskişehir Yenigün gazetesinden “Çalışan Çocuklara Tatil Yok”, “Yardım Edin” ve “8 Mart Kadın Hayat” haberleriyle Meltem Karakaş ödüle layık görüldü.

2015 ödül töreni iptal edilmişti

Geçen sene  13 Mart’ta yapılması gereken ödül töreni Güvenpark’ta yaşanan bombalı saldırı nedeniyle iptal edilmişti. Bu seneki ödül töreninin ise henüz tarihi belirlenmedi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13763
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD 2016 yılının başarılı gazetecilerini belirledi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat