11 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD 2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 11 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 13

Gecede Görünüm muhabirleri, Asya Tekyaşar, Gökmen Mumcular, Görkem Deniz Berk, İlke Çıtır, Merve İşen, Tolga Çifci ve Zeren Gültekin “Teşvik Ödülü” aldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) “2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri”ni bu yıl da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde törenle sahiplerine verdi. Törende 12 kategoride 20 kişi ödül aldı.

Töreninin sunuculuğunu Bala Ateş yaparken, açış konuşması için ÇGD Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç El kürsüdeydi. Ödül törenine çok sayıda gazetecinin yanı sıra CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyigit ve Sezai Temelli, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve RTÜK üyeleri Tuncay Keser ve Necdet İpekyüz de katıldı. Program yoğunluğu nedeniyle törene katılamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise gönderdikleri mesajla ödül alan gazetecileri kutladılar.

“ÇGD her zaman doğru yerde durdu ve doğru mücadeleyi verdi”

Ödül töreninin açılış konuşmasını ÇGD Genel Başkanı Kıvanç El yaptı. Halkın haber alma hakkı için mesleklerini yapan gazetecilerin birleşerek daha da güçleneceğini söyleyen El, şunları söyledi:

“Zorluklar ve sıkıntılar var. On sene önce terörist ilan ediliyorduk, iki sene önce manipülatif dezenformasyon yapan insanlar olduk. Büyük ihtimalle birkaç ay sonra etki ajanı sıfatı yiyeceğiz. Ama sıkıntılı süreçleri de her zaman aştık. Bize destek vermiş insanların olduğunu görmenin de heyecanıyla kimsenin moralini bozmaya gerek yok. Halkın haber alma hakkı için kamu adına mesleğini yapan bizler, sesimizi yükselttikçe, birleştikçe aslında daha güçleneceğimize olan inancım tam. ÇGD her zaman doğru yerde durdu ve doğru mücadeleyi verdi. Kurucularımızdan bugüne gönlümüz çok rahat. Sansürden, otosansürden, açlık koşullarında çalışan gazetecilere kadar çok fazla problemimiz var. Hepimiz ortak mücadele ettiğimiz zaman bu sorunları aşacağımıza olan inancım sonsuz” ifadelerini kullandı.

ÇGD Genel Başkanı Kıvanç El

Haber Ödülü Murat Ağırel’e verildi.

ÇGD 2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödüllerinde, “Yılın Haberi” Cumhuriyet Yazarı Murat Ağırel’e verildi. Ağırel’e ödülü CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş takdim etti.

Murat Ağırel’e ödülü CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş takdim etti.

 “Gazetecilik geçmişten bugüne zor bir meslek”

“Yılın En Başarılı Röportaj Ödülü”nün sahibi Sorel Dağıstanlı’ya ödülünü takdim etmek için sahneye çıkan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, “Gerçek ve doğru haberin peşinde adliyede, emniyette, sokakta, parlamentoda nerede olması gerekiyorsa orada olup, durmadan heyecanla koşan gazetecileri saygıyla selamlıyorum. Gazetecilik geçmişten bugüne zor bir meslek ama baskılara, sürgünlere, tehditlere, cezaevi koşullarına rağmen her türlü bedeli ödemeyi göze alan insanlar sayesinde dünyanın en saygın mesleklerinden bir tanesi” diye konuştu.

Sorel Dağıstanlı’ya ödülü Hüseyin Can Güner takdim etti.

“Yazacağız, yazmaya devam edeceğiz”

Görünüm gazetesi 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin etkilediği beş şehre iki farklı zamanda toplam yedi muhabir giderek çıkardıkları “Deprem Özel Sayısı”yla Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Görünüm muhabirleri adına hazırlanan teşekkür konuşmasını Tolga Çifci yaptı. Çifci şunları söyledi:

“Öncelikle 6 Şubat Depremlerinde hayatını kaybeden tüm yurttaşları saygıyla anıyoruz. Görünüm gazetesi olarak deprem bölgesinde yaptığımız haberlerle hazırladığımız Deprem Özel Sayısı’nın Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ödüle layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Henüz öğrenciyken yaptığımız haberciliğin, meslek büyüklerimizin takdiriyle karşılanması bizi halen öğreniyor olduğumuz mesleğe daha sıkı bağlıyor.

Bu salondakilerin bir kısmının bildiğini tahmin ediyoruz fakat belirtmek isteriz ki Görünüm gazetesi, biz İLEF öğrencilerinin habercilik pratikleri yaptığı bir atölye. Biz henüz gazeteciliğe ilk adımlarını atan öğrencilerken, böyle büyük bir yıkımda habercilik yapmamız için bizleri Deprem Bölgesine gönderen; her zaman varlığını hissettiğimiz Gökhan Bulut Hocamıza tüm çabaları ve emekleri için teşekkür ederiz. Hem deprem bölgesinde hem de atölyemizde bizlere maddi, manevi ve mesleki desteklerini esirgemeyen önceki yıllarda Görünüm’de çalışmış mezun arkadaşlarımıza teşekkür ederiz, minnettarız.

Görünüm muhabirleri olarak Türkiye’nin kara bulutlar altında olduğunun farkındayız ama bu kara bulutların dağılması için tüm özverimizle ve gazetecilik etiğiyle mesleğimize bağlıyız. Biz hazırladığımız “Deprem Özel Sayısınında” yaptığımız gibi yazacağız, yazmaya devam edeceğiz.”

Soldan sağa: Gökmen Mumcular, Asya Tekyaşar, Tolga Çifci, Dr. Gökhan Bulut, Zeren Gültekin, Merve İşen, Görkem Deniz Berk, İlke Çıtır

“Gazetecilere minnettarız”

Törene katılamayan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise gönderdiği mesajında “Tarafsız gazetecilik için mücadele eden, tüm zor zamanlarında meslektaşlarının yanında duran Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne nazik davetleri için teşekkür ediyorum. “2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödül Töreni’ne iş programımdaki yoğunluk nedeniyle katılamayacağımı üzüntü ile belirtmek isterim. Sansürün ve baskının son bulduğu, gazetecilik mesleğinin onurunun teslim edildiği günlere kısa zamanda kavuşacağımıza yürekten inanıyor, kalemini yalnızca gerçekleri aktarmak için kullanan gazetecilerimizi kutluyorum.” dedi.

Ödül törenine mesaj gönderen bir diğer isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Gazeteciler yurttaşlarımızın doğru habere ulaşabilmesi için çok zorlu koşullar altında dahi özveriyle çalışıyorlar. Bu değerli görevi her zaman halkın ve haklının yanında durarak sürdüren, gerçeklerin ortaya çıkması için çabalayan gazetecilere minnettarız” ifadelerini kullandı.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü kazanan Asuman Aranca’ya ödülü Özge Mumcu Aybars verdi.

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü’nü kazanan Hazar Dost’a ödülü, Mustafa Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi takdim etti.

Rafet Genç Haber Ödülü’nü rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Burcu Günüşen’in yerine Özkan Öztaş aldı. Ödülü DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit verdi.

Behzat Miser Kent Haberi Ödülü’nü kazanan Pelin Ünker’e ödülü, Behzat Miser’in çocukları Helin Miser ve Mustafa Miser takdim etti.

Yerel Haber Ödülü’nü Burcu Özkaya Günaydın’a CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer takdim etti.

Adem Altan’a ödülü DİSK Basın-İş Genel Başkanı Turgut Dedeoğlu takdim etti.

Televizyon Haber Ödülü’nü Barış Kaya ve Mahmut Özgün’e, RTÜK Üyesi Tuncay Keser verdi.

Belgesel Ödülü’nü Mahmut Hamsici ve Ege Tatlıcı’nın katılamaması nedeniyle ÇGD Denetim Kurulu Üyesi Dr. Gökhan Bulut aldı. Ödülü ÇGD‘nin kurucu Başkanı Alaattin Orhan’ın kızı Gözde Orhan takdim etti.

Sayfa Tasarım Ödülü Buse İlkin Yerli’ye verildi. Ödülü Birleşik Kamu İş Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük takdim etti.

Teşvik Ödülü, Görünüm gazetesi muhabirlerine verildi. Ödülü ÇGD‘nin önceki dönem başkanlarından Doğan Tılıç ve ÇGD kurucu yönetim kurulu üyesi Mehmet Öztoprak takdim etti.

Dayanışma Ödülü, deprem bölgesindeki gazetecilere verildi. Ödül ÇGD Malatya Şube Başkanı İbrahim Göçmen ve Akın Bodur’a takdim edildi.

“33 basın emekçi̇si arkadaşımızı rahmetle anıyorum”

Ödül etkinliğine il dışında bir programı olduğu için katılamayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de etkinliğe mesajını iletti. Özel, gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik mesleğini her türlü baskıya, sansüre rağmen bağımsız bir şekilde icra eden tüm basın emekçilerini saygıyla selamlıyorum. Geçtiğimiz yıl, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyıl kutlamaları, 6 Şubat depremi, genel seçim ve yoğun siyasi gündem nedeniyle habercilik anlamında gündemin çok hareketli olduğu bir yıl oldu. Yaptığı haberlerle, 2023 yılının en başarılı gazetecileri seçilen değerli gazetecileri tebrik ediyorum. Ayrıca, deprem bölgesinden büyük fedakarlıklarla yaptıkları haberler nedeniyle dayanışma ödülüne layık görülen basın emekçilerine teşekkürlerimi, gönülden tebriklerimi sunuyor, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 33 basın emekçisi arkadaşımızı rahmetle anıyorum.”

“Gazeteci̇lere minnettarız”

Törene katılamayan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarafsız gazetecilik için mücadele eden, tüm zor zamanlarında meslektaşlarının yanında duran Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne nazik davetleri için teşekkür ediyorum. “2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödül Töreni’ne iş programımdaki yoğunluk nedeniyle katılamayacağımı üzüntü ile belirtmek isterim. Sansürün ve baskının son bulduğu, gazetecilik mesleğinin onurunun teslim edildiği günlere kısa zamanda kavuşacağımıza yürekten inanıyor, kalemini yalnızca gerçekleri aktarmak için kullanan gazetecilerimizi kutluyorum.”

Ödül törenine mesaj gönderen bir diğer isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Gazeteciler yurttaşlarımızın doğru habere ulaşabilmesi için çok zorlu koşullar altında dahi özveriyle çalışıyorlar. Bu değerli görevi her zaman halkın ve haklının yanında durarak sürdüren, gerçeklerin ortaya çıkması için çabalayan gazetecilere minnettarız” ifadelerini kullandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38192
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD 2023 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başkent’te Sokak Sanatçısı Olmak panelinde sanat ve toplumsal değişim konuşuldu

Ankara’nın kent yapısı, “Başkent’te Sokak Sanatçısı Olmak” başlıklı panelde tartışıldı.

Kapat