3 Mayıs 2024, Cuma - 18:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteciler Cemiyeti’nden iki gün sürecek medya konferansı

Tarih: 24 Nisan 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 64

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği, iki gün sürecek “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” konferansı Cuma günü başlıyor.

Gazeteciler, hukukçular ve akademisyenler Cuma günü Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansında bir araya gelecek. “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlıklı konferansta yeni Basın Kanunu çerçevesinde yaşanan sorunlar, “sansür yasası” suçlamaları, gazetecilerin çalışma yaşamı ve hakları, yapay zekâ uygulamaları, Filistinli gazetecilerle ve tutuklanan basın çalışanlarıyla dayanışma gibi konular ele alınacak.

Media4Democracy projesi kapsamında düzenlenen Konferans, 26-27 Nisan günlerinde Litai TBB Konuk Evi’nde yapılacak. İlk gün konferans ikinci günü çalıştay olarak düzenlenen etkinlik, tüm ilgililerinin katılımına açık olacak ve Zoom üzerinden de canlı yayımlanacak.

Konferans, Medya Dayanışma Grubu adıyla bir araya gelen Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, DİSK Basın-İş, Gazeteciler Cemiyeti, KESK Haber Sen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın katkılarıyla düzenlenecek. Gazeteci Altan Öymen ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez, Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder ve TBB Başkanı Erinç Sağkan’ın da katılacağı konferansta açış konuşmalarının ardından Filistinli gazeteci Hasan Tahravi söz alacak. Ardından üç ayrı oturumla gazeteciliğin güncel sorunları ele alınacak. İlk gün ” Yapay Zekâ ve Medya”, “ Gazeteciliğin Zorlaşan Koşulları”, “Medya ve Kadın”, “Yeni Medya Araçlarıyla Değişen Habercilik”, “Medya ve Hukuk”, “Uzman Gazeteciliği Neden Yok Oldu” başlıklarında sunumların yapılacağı etkinlik, ikinci gün çalıştay oturumlarıyla sürecek.

Çalıştay oturumlarında gazetecilik mesleğinin değişen tanımı, yasal dayanakları, dünya örnekleri ve basında çalışma yaşamı mevzuatı ele alınacak. İki ayrı grup halinde, üç çalıştay oturumu düzenlenecek ve “Meslek olarak Gazetecilik”, “Gazeteciliğin Yasal Durumu- Medya Yasası Çerçevesi”, “Gazetecinin çalışma yaşamı ve ihtiyaçları- İş Kanunu Çerçevesi” başlıkları tartışmaya açılacak. Çalıştaya iş hukuku uzmanları, avukatlar, gazeteciler ve iletişim akademisyenleri katılacak. Konferansa katılımın detayları için tıklayınız

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37740
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteciler Cemiyeti’nden iki gün sürecek medya konferansı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat