16 Temmuz 2023, Pazar - 10:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Haberin Ortaya Çıkışı” kitabı Türkçe’de

Tarih: 16 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 59

İngiliz tarihçi Andrew Pettegree’nin haberciliğin doğuşunu incelediği kitabı “Haberin Ortaya Çıkışı” Türkçe’ye çevrildi. Pettegree kitabında, ilk haberden ilk gazeteye, haberin doğuşundan yayılışına pek çok konuyu toplumsal tarih içinde ele alıyor.

İngiliz tarihçi, Ecem Mutludoğan’ın çevirdiği ve Bilge Kültür-Sanat yayınları tarafından yayımlanan kitabında, Orta Çağ’ın sonundan 18’inci yüzyıla kadar Avrupa’daki bilgi ve düşünce akışının yayılımıyla haberciliğin doğumuna geniş kapsamlı bir ışık tutuyor. “Dünyanın Haberleşme Süreci” alt başlığını taşıyan kitapta Pettegree, yüzyıllara ve üç kıtaya ilişkin araştırmalarına yer veriyor. Kitapta, on ülkedeki basının ilk yılları hakkında bilgiler yer alıyor. Pettegree, posta sistemlerinden taverna sohbetlerine, el yazması ticaret mektuplarına ve periyodik basının ortaya çıkışına kadarki süreyi örnekleriyle aktarıyor. Haber alma ve haber edinmenin matbaanın icadından çok öncelere dayandığını anlatan kitapta, Sanayi Devrimi öncesi Avrupa’nın haber dünyasına ve Avrupa’nın siyasi ve dini tarihine ışık tutan referanslar da bulunuyor.

Andrew Pettegree Kimdir?

1957 doğumlu İngiliz tarihçi Andrew Pettegree, St Andewws Üniversitesi’nde Modern Tarih profesörü ve St Andews Reformasyon Çalışmaları Enstitüsü’nün kurucu direktörüdür. Önceki kitapları arasında Europe in Sixteenth Century (2002), Reformastion and the culture of Persuasion (2005) ve Yale tarafından 2010 yılında yayımlanan The Book in the Reneissance vardır.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31956
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Haberin Ortaya Çıkışı” kitabı Türkçe’de

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat