17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ustalar ve öğrenciler bir kez daha buluştu

Tarih: 26 Mayıs 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 742

İLEV tarafından düzenlenen “Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü” töreninde, mesleklerinde 50 yılı tamamlayan ustalara, İLEF atölyelerindeki öğrencilere ve Halkla İlişkiler dersi kapsamında oluşturulan ajanslara ödülleri verildi.

İLEV Başkanı Belma Güner Dolu

Belma Güner Dolu

İletişimliler Vakfı (İLEV) tarafından gelenekselleştirilen “Meslekte 50. Yıl Onur Ödülü” töreninin bu yıl 16’ncı, dün düzenlendi. Meslekte 50 yılı tamamlayan ustalara ve İLEF bünyesinde bulunan atölyelerde çalışan öğrencilere ödüllerinin verildiği törende ayrıca Doç. Dr. Fatih Keskin tarafından verilen “Halkla İlişkilerde Plan ve Uygulamalar” ile “Halkla İlişkilerde Örnek Olaylar” derslerinde kurulan ajanslar arasında dereceye girenler de ödül aldı.

İLEV Başkanı Belma Güner Dolu, törende yaptığı konuşmada meslek duayenleri ile genç kuşaklar arasında köprü kurmanın öneminden bahsetti ve bunun iletişim alanında sıkıntısı duyulan bir konu olduğunu söyledi. Bir mesleğin var oluşunun olmazsa olmazının ustaların varlığı olduğunu ifade eden Belma Güner Dolu, ustalara bu katkılarından dolayı teşekkür etti. Dolu, vakfın kurulmasındaki amaca ilişkin “Bu mesleğin çeşitli dallarında yetişen insanların bir araya gelmesi ve birbirlerine omuzdaş olması, dayanışma ve işbirliği içinde olmasıdır” dedi.

 

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, törenin bu yıl 16’ncısının düzenlendiğini ve bu törenlerde Süleyman Coşkun’un emeğinin büyük olduğunu belirtti. Altun, şunları söyledi: “2000 yılında Cüneyt Arcayürek, Altan Öymen ve Müşerref Hekimoğlu için bu salonda bir tören yapıldı yine aynı isimle. Bu tören tekil ve ders kapsamında yapılmış gibiydi ama 2003 yılında Süleyman Bey vakıf yönetim kuruluna bu törenin devam etmesi için öneride bulundu. O zamandan bu yana 16’ncısını yapıyoruz.”

 

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin de İLEF’le her zaman dayanışma içinde olduklarını ve buranın aynı zamanda kendilerinin de yuvası olduğunu belirtti. Bilgin şöyle devam etti: “Bir romanda ve şiir kitabında isminiz geçiyorsa eğer yaşıyorsunuzdur. Bu salonda bulunanlar, fanilerden fazla yaşayacak çünkü onlar benim ustalarım. Bir dolu eser bıraktılar. Uzun yaşamak elimizde gençler. Eğer siz de bu salondaki ustalar gibi birtakım eserler bırakırsanız çok ama çok yaşarsınız.”

 

 

Atölyelerde çalışan öğrencilere Emek Ödülleri verildi

İlef50.yıl25052017 (102)1

Meslekte 50 yılını dolduran ustalara ödülleri verilmeden önce İLEF atölyelerinde çalışan ve “İLEF Öğrenci Emek Ödülleri”ne layık görülen öğrencilere ödülleri verildi. Bu sene sahneye çağrılan  28 öğrenci ödüllerini hocalarının ellerinden aldı.

Ödül alan öğrencilerin isimleri şöyle:

Gazete;
Cengiz Mert Aksekili, Merve Güleç, Beyza Doğuç, Hatice Özkartal, İsmikhan Rahimov, Alican Özer

Fotoğraf;
Harun Özalp, Tuğçe Kutlu, Tolga Barman, Ece Nur Sürücü

Radyo;
İsmet Acar, Merve Kaya, Rümeysa Öncel, Esra Akdan, Zübeyde Sert, Görkem Yöney, Yasin Şahin, Nagihan Özay, Şule Yalçın

Halkla İlişkiler ve Reklam;
Duygu Polen İçin, Tamer Kılıç, Betül Silindir, Deniz Görmez, Aylin Güngör

Film;
Seyfi Doğan, Ramazan Taş, Kaya Çar, Hakan Nalbant

Dereceye giren ajanslar ödüllendirildi

İlef50.yıl25052017 (264)

Halkla İlişkilerde Örnek Olaylar dersi kapsamında kurulan ajanslar bu yıl İLEV ile ilgili ürünler ortaya koydu. Ajansların hazırladığı İmaj ve Halkla İlişkiler Kampanyaları jüri tarafından değerlendirildi ve dereceye giren ajanslara ödülleri verildi.

Toplam 17 ajanstan 4’ü ödül aldı. Dereceye giren ajansların isimleri şöyle:

Birinci Ajans: COMM PR (Ayperi Kuserli, Ebru Dağ, Elif Can Koçyiğit, Hevin Zeytinoğlu)

İkinci Ajans: ESPİAR (Tural Yağmur Dinç, Fatma Nida Şahin, Şule Ovalı, Gamze Karahan, Gülşah Ergenç, Kübra Aydın)

Üçüncü Ajans: Armoni (Esra Aslantaş, Betül Silindir, Hacer Nihan Avcı, Sedanur Koca, Hüseyin Kaan Boz)

Mansiyon: Parya (Özlem Karaharman, Birkan Fidan, Şerife Aytekin, Fatih Tuncagil, Büşra İbiş, Davut Yüce)

Jüri: İLEV Başkanı Belma Güner Dolu, Prof. Dr. Sezer Akarcalı, Doç. Dr. Aslı Yağmurlu, Doç. Dr. B. Pınar Özdemir, Ali Şimşek, Alparslan İpek, Bora Hızal, Nurcan Karagöz, Sanem Baykoçak, Sibel Nart

Üstatlara ödül verildi

İlef50.yıl25052017 (641)

Öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, meslekte 50. yılı dolduran ustalara ödülleri takdim edildi. Meslek ustaları ödüllerini, emek ödüllerini kazanan öğrencilerden aldı.

Meslekte 50. Yıl Onur Ödülleri’ni alan ustalar şöyle:

Abdülkadir Çağlar, Ali Baransel, Atilla Sarıkayalı, Ayşegül Yüksel, Bülent Özveren, Can Pulak, Doğan Bulgun, Emel Göksu, Faysal Geyik, Göker Müftüoğlu, Işın Eren, Leyla Çakmakçı, Nahit Duru, Nurzen Amuran, Özdemir Nutku, Rahmi Özyazgan, Sedat Örsel, Süleyman Çoşkun, Süleyman Saylan, Tarık Namık Gündüz, Ümit Tunçağ, Yalçın Ercan, Yavuz Aydar, Yavuz Donat, Yılmaz Tağtekin.

Törenin yapılmasında önemli katkıları olan Süleyman Coşkun, araştırmacı gazetecilik dersi verdiği dönemde meslek üstatları ile öğrencileri buluşturma fikri ile ilk etkinliği yaptıklarını söyledi. Coşkun, biraz buruk olduğunu belirterek, etkinliği yaptığı dönem katkıda bulunmaya çalıştığı gençlerden bahsetti ve Şöyle devam etti: “Bugün cezaevindeki 150 kişiden biri de onlar mı diye merak ediyorum. Gazetecilik mesleğinin onur ödülünü alıyoruz bunu bize veren İletişim Fakültesi, biz bu ödülü alırken meslektaşlarımız hapishanelerde, çalıştıkları gazete ve televizyonlar ne yazık ki kapatıldı. Ben bu plaketi alırken cezaevlerindeki ya da işsiz kalan arkadaşlarımı saygıyla anıyorum.”

DSC_0436

İLEF Mahmut Tali Öngören Sinema Salonunda yapılan tören, meslekte 50. yılını dolduran meslek ustaları, ödül alan öğrenciler, atölye hocaları ve İLEF öğretim elemanları sahnede toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu. Törenin ardından Gazeteciler Cemiyeti’ndeki kokteylde bir araya gelindi. ve hakla ilişkiler ve tanıtım bölümü öğrencileri tarafından kurulan tüm ajanslara sertifikaları verildi.

 

Fotoğraf Atölyesi

Fotoğraf Atölyesi

Radyo Atölyesi

Radyo Atölyesi

Film Atölyesi

Film Atölyesi

Reklam Atölyesi

Reklam Atölyesi

Ajans Parya

Ajans Parya

Ajans Armoni

Ajans Armoni

Ajans Espiar

Ajans Espiar

İlef50.yıl25052017 (678)

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14376
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ustalar ve öğrenciler bir kez daha buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat