24 Temmuz 2023, Pazartesi - 23:16

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Öğrenciler atölyeleriyle buluştu

Tarih: 09 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 215

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi’nde, gün içinde çalışacakları atölyeleri seçen öğrenciler, atölyelerde buluştu.

İLEF ev sahipliğinde gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi’nde, gün içinde atölyelerini seçen öğrenciler, atölyelerde buluşarak çalışacakları ekiplerle tanıştı.

Film Atölyesi

Fotoğraf: Alicem Başaran

Fotoğraf: Alicem Başaran

Film Atölyesi’nde (FA) çalışmayı seçen öğrencilere, atölye sorumluları Itır Gökgücü Demiray, Enver Özütsün ve E. Şafak Dikmen’in katıldığı tanışma etkinliğinde Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi için hedefler açıkladı. Atölyede kampanya kapsamında 2 farklı kamu spotu, atölyeye dair 2 belgesel ve 1 stop-motion film çekmenin yanı sıra, atölyeyle ilgili haberler hazırlamak ve atölye hakkında klipler hazırlamak da FA’nın hedefleri arasında yer alıyor.

Geçmiş atölyelerde çekilen kamu spotlarının izlendiği tanışma toplantısında bu seneki kamu spotu hakkında konuşuldu ve öğrenciler tarafından kayıtdışı istihdama dair kamu spotu önerileri dile getirildi. Yarın teması belirlenecek ve çekimine 12 Şubat günü başlanacak kamu spotunun müziğini ise İLEF’ten bir öğrencinin yapacağı öğrenildi. Öğrenciler yarın, kurgu, kamera, ışık, ses, haber-röportaj alanlarında atölye içi çalışma gruplarını oluşturacak.

Reklam Atölyesi

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Saat 13.30’daki oturumda çalışma alanı olarak Reklam Atölyesi’ni seçen Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi katılımcıları, Reklam Atölyesinin sorumlu hocası Mehmet Sobacı’yla ve atölyenin diğer öğrencileriyle tanıştı. Reklam Atölyesinde yapılan tanışma etkinliğine İLEF dışından 8 öğrenci katıldı. Reklam Atölyesi öğrencilerinden de 5 kişinin yer alacağı Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi kapsamında, Reklam Atölyesi, süreç boyunca çekilecek filmlere, belgesellere, radyo spotlarına ve üretilecek diğer materyallere yaratıcı fikir sağlamayı amaçlıyor.

Fotoğraf Atölyesi

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf: Alp Eren Kaya

Fotoğraf Atölyesi’nde çalışmak isteyen Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi katılımcıları, atölye hocaları Yrd. Doç. Dr. Tuğa Taş, Oğuzhan Burak ve atölyede birlikte çalışacakları ekip arkadaşlarıyla tanıştı. Stüdyo ve belgesel fotoğrafı olarak ne çekebileceklerini tartışan öğrencilerden Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezinde (OSTİM) ve Siteler Sanayi Bölgesinde fotoğraf çekme önerisi de konuşuldu. Objeleri fotoğraflamak, elleri ve bedeni fotoğraflamak gibi çekim yöntemlerinin de gündeme geldiği tanışma etkinliğinde, yarın çekimlere dair ana fikrin belirlenmesi ve Çarşamba günü çekimlere başlanması kararlaştırıldı. Fotoğraf Atölyesi’nde çalışacak öğrenciler, Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi’nin tüm etkinliklerini, slayt hâlinde sunmak ve arşiv yapmak için fotoğraflayacak.

Görünüm Haber Atölyesi

Fotoğraf: Ozan Çepni

Fotoğraf: Ozan Çepni

Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi’nin ilk günü sonunda GÖRÜNÜM’de çalışmak isteyen öğrenciler atölyede buluşarak ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Görünüm’ün geçtiğimiz yıl içinde çıkan sayılarını inceleyen öğrenciler Atölye sorumluları Gökhan Bulut, Tuğrul Çomu ve diğer Görünüm muhabirleri ile tanıştı. Tanışma toplantısında, katılımcılara Görünüm Gazetesi hakkında bilgi veren Bulut, “Atölye kapsamında yeni bir yayın yaratacağız. Bizim için sizin fikirleriniz de çok önemli. Bu süreçte fikirlerinizden ham olanları olgunlaştırmak, olgunlaşmışları pişirmek için uğraşacağız” dedi. Toplantı sonunda Medya Atölyesi’nin ikinci günü planlanarak görev paylaşımları yapıldı. Görünüm’de çalışmayı seçen Medya Atölyesi katılımcıları, atölyenin ikinci gününde yapılacak oturum ve etkinliklerin haberleştirilmesinde görev aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5659
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Öğrenciler atölyeleriyle buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat