2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:02

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Siyasal Parti Liderlerinin Seçim Konuşmalarında Demokrasi Söylemi” paneli yapıldı

Tarih: 14 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 626

TÜBİTAK projesi kapsamında düzenlenen “Siyasal Parti Liderlerinin Seçim Konuşmalarında Demokrasi Söylemi” konulu panel İLEF‘te yapıldı. Panelin dinleyicileri arasında, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Oya Tokgöz de vardı.

TÜBİTAK projesi kapsamında düzenlenen “Siyasal Parti Liderlerinin Seçim Konuşmalarında Demokrasi Söylemi” konulu panel, İLEF Muammer Aksoy dersliğinde yapıldı. Panelde İLEF öğretim üyelerinden, Prof. Dr. Ülkü Doğanay,  Yrd. Doç. Dr. Halise Karaaslan Şanlı ve Arş. Gör. Dr. İnan Özdemir Taştan ortak çalışmalarını sundu. Dinleyiciler arasında, Türkiye’de siyasal iletişim çalışmalarının öncülerinden sayılan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Oya Tokgöz de vardı.

siyasal-soylem

Fotoğraflar: Alican Özer

“Biz bu geleneğin takipçileriyiz”halise-karaaslan-sanli

Panelde Yrd. Doç. Dr. Halise Karaaslan Şanlı çalışmanın bilimsel yöntemini anlattı. İLEF‘in siyasal söylem analizi çalışmalarına geçmişten beri önem verildiğine dikkat çeken Karaaslan Şanlı, “Prof. Dr. Oya Tokgöz, Prof. Dr. Eser Köker hocalarımız bu çalışmamıza ilham olan kişilerdir. Biz bu geleneğin takipçileriyiz” dedi. Çalışmanın iki yıl sürdüğünü ve bu sırada Türkiye’de pek çok olay olduğunu hatırlatan Karaaslan Şanlı, “Çalışmada Türkiye siyasal hayatında rol oynayan liderlerin demokrasi kavramı üzerinden bir değerlendirmesini yaptık” diye konuştu. Çalışmada 2011 seçimleri sonrası mecliste temsil imkânı bulan partilerin liderlerinin değerlendirildiğini ve toplam 513 miting konuşmasının deşifre edilerek analiz edildiğini söyledi.

“Liderler sandığı önemsiyor”

tastanArş. Gör. Dr. İnan Özdemir Taştan, araştırmanın analiz sonuçlarına değindi. Yapılan analizler sonucu baz alınan süreçte sırasıyla en fazla konuşan liderin Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi. Siyasal haklar noktasında liderlerin “sandığı” önemsediğini belirten Taştan, gösteri ve protesto hakkı ile ilgili “iç ve dış mihrak” söyleminin öne çıktığını dile getirdi. Taştan, popülist söylemlerde, sosyal ve ekonomik haklar, yolsuzlukla mücadele konularının öne çıktığını söyledi. Kadın hakları söylemlerinde ise “fırsat eşitliğine” önem verilirken, kadına yönelik şiddete az değinildiğinin altını çizdi. Basın özgürlüğü konusunda “medya bağımsız değil” söyleminin ön planda tutulduğu, ancak liderlerin konuşmalarında, medya çalışanlarının sorunlarına çok az yer verildiğini belirtti.ulku-doganay

Panelin son bölümünde Prof. Dr. Ülkü Doğanay söylem analizi sonucunda liderlerin konuşmalarından çıkan sonuçları açıkladı. Panel soru cevap kısmının ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13292
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Siyasal Parti Liderlerinin Seçim Konuşmalarında Demokrasi Söylemi” paneli yapıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat