7 Mayıs 2024, Salı - 01:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

UMAG araştırmacı gazeteci adaylarını arıyor

Tarih: 12 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 143

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından verilen araştırmacı gazetecilik kursu için son başvuru tarihi 15 Aralık olarak belirlendi.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) araştırmacı gazeteci adaylarını bekliyor. UMAG tarafından her yıl düzenli olarak verilen araştırmacı gazetecilik kursu için son başvuru tarihi 15 Aralık olarak belirlendi. “Dünyada ve Türkiye’deki güncel haberleri izleyen ve sorgulayan, gazetecilik meslek ilkelerine saygılı, toplumsal duyarlılık ve sorumluluk taşıyan, Uğur Mumcu’nun gazetecilik çizgisini devam ettirecek gazeteciler yetiştirmek” amacıyla düzenlenecek kursta karşılıksız bursla birlikte 3,5 ay kurumsal eğitim verilecek. Adaylar, 25 yaşını geçmemiş lisans mezunu kişiler arasından seçilecek. Programa kimlerin katılacağı, Seçici Kurul’un başvurular üzerinde yapacağı bir ön elemeden sonra adaylarla yapılacak yüz yüze görüşmelerle belirlenecek.

350 saatlik eğitim programı

Araştırmacı gazetecilik kursunda, ekonomi, hukuk, haber yazma, gazetecilik, insan hakları, çevre politikaları, yerel yönetimler, araştırma yöntemleri, savunma muhabirliği, eğitim muhabirliği, yüksek yargı muhabirliği, tv muhabirliği, haber fotoğrafçılığı, basın sendika ilişkisi, küreselleşme, enerji politikaları, su politikaları, kentleşme, Ortadoğu Tarihi, Avrupa Tarihi, Osmanlı Tarihi, Türkiye’nin Yakın Tarihi gibi birçok ders alanında uzmanlaşmış hocalar tarafından gazeteci adaylarına verilecek. Araştırmacı gazeteci adaylarına toplamda 350 saatlik bir eğitim programı verilecek.

Ayrıca kurs eğitimini başarıyla tamamlayanlara, medya kuruluşlarında mesleki deneyimlerini geliştirme olanağı sağlanacak.

Başvuru ve ayrıntılı bilgiliye buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13266
Yol: Ana sayfa » Yazılar » UMAG araştırmacı gazeteci adaylarını arıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat