4 Eylül 2024, Çarşamba - 12:56

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Usta gazeteci Savaş Kıratlı son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 03 Eylül 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 4

Çok uzun yıllar TRT‘de görev yapan, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kıratlı, geçen pazar günü 84 yaşında hayatını kaybetmişti.

Gazeteciliğin duayen isimlerinden ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı, geçtiğimiz pazar günü 84 yaşında hayatını kaybetti. Kıratlı için bugün Ankara’da düzenlenen veda töreni, hem ailesinin hem de gazetecilik camiasının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Kıratlı’nın naaşı, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen veda töreninde Kıratlı’nın ailesi, meslektaşları, yakınları ve sevenleri bir araya geldi. Törene, Kıratlı’nın eşi Sulhiye Kıratlı, kızı Selen Kıratlı ve diğer aile üyeleri başta olmak üzere, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Cemiyet yönetici ve üyelerinin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, eski Emniyet Genel Müdürü Saffet Arıkan Bedük ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Bekir Ödemiş de katıldı.

Nazmi Bilgin: “Savaş Kıratlı Bir Kahramandı, Sevgi Öğretmenimi Kaybettim”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, törende yaptığı duygusal konuşmada Kıratlı’nın mesleki yetkinliğinin yanı sıra kişisel özelliklerine de vurgu yaptı. Bilgin, “Hayatta yapılan bazı konuşmalar vardır ki, insanın boğazı düğümlenir. Bu, benim için öyle bir konuşma. Savaş Kıratlı, Cemiyetimizin saygınlığının ve bugünkü konumunun en önemli temsilcilerindendi. Onunla çalıştığımız süre boyunca bana her zaman örnek oldu, bir ekip adamıydı. O, sadece mesleki başarısıyla değil, insan olarak da bize yol gösterdi. Onu çok özleyeceğim” diye konuştu.

Bilgin ayrıca, Kıratlı’nın Kıbrıs sorunuyla ilgili önemli katkıları olduğunu belirterek onun katıksız bir Atatürk milliyetçisi olduğunu ve bu özelliklerinin de Kıratlı’yı unutulmaz kıldığını vurguladı. Bilgin, konuşmasını “Savaş Ağabey’in bu fani dünyadan ayrılmasıyla yaşadığımız derin yalnızlığı aşmanın tek yolu bu Cemiyet’e hep birlikte sahip çıkmamız; ülkemizi, Cemiyetimizi ve mesleğimizi sevmemizdir” sözleriyle sonlandırdı.

Nazmi Bilgin

Kemal Kılıçdaroğlu: “Kıratlı, Basın ve Siyaset Dünyasına Örnek Oldu”

Törende konuşan CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kıratlı’nın basın dünyasındaki hizmetlerinin altını çizdi. Kılıçdaroğlu, Kıratlı’nın sadece gazetecilik mesleğine değil, siyasete de önemli katkılar sunduğunu belirterek, “Onun basın dünyasına verdiği hizmetler çok değerliydi. Bu ülkede doğru habere çok ihtiyacımız var ve Kıratlı, bu ihtiyacı karşılayan isimlerden biriydi. Genç kuşaklara da örnek olmalı” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu

Yekta Güngör Özden: “Ölüler Anıldıkça Yaşar”

Anayasa Mahkemesi eski başkanlarından Yekta Güngör Özden de yaptığı konuşmada, Kıratlı’nın dostluğunun ve meslek ahlakının unutulmayacağını belirtti. Özden, “Bugün bir yürek acısını yaşıyoruz. Kıratlı, dostluğuyla bize örnek bir arkadaşımızdı. Kimse ölümden kaçamaz ama önemli olan insanın güzel anılarla kendini yaşatmasıdır. Bugün, hepimizin güzel dualarıyla onu yolculuyoruz. Ölüler anıldıkça yaşar, biz onu her zaman yaşatacağız” diye konuştu.

Veda töreninin ardından Savaş Kıratlı’nın naaşı, Karşıyaka Camii’nde öğlen kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze törenine, Savaş Kıratlı’nın eşi Sulhiye Kıratlı, kızı Selen Kıratlı, aile üyeleri, yakın dostları, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, cemiyet üyeleri, meslektaşları, siyasi parti, basın meslek örgütü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yekta Güngör Özden

Savaş Kıratlı kimdir?

1940 yılında doğdu.  Meslek hayatının çok büyük bölümünü Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde geçirdi ve son olarak 1996 yılında TRT Dış Yayınlar Dairesi Başkanı iken emekli oldu.

1967 yılından itibaren Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan Kıratlı, Cemiyetin yönetim kurulunda çeşitli görevlerde bulundu. Basın Şeref Kartı sahibi olan Kıratlı, KOAH hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 1 Eylül’de hayatını kaybetti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38646
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Usta gazeteci Savaş Kıratlı son yolculuğuna uğurlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Ötanazi” karşıtı direniş 56’ncı gününde Kuğulu Park’taydı: “Bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz”

Hayvan hakları savunucularının öncülük ettiği Sokaktayım Yanındayım direnişi 56’ncı gününde Kuğulu Park’taydı. Görünüm’e konuşan yurttaşlar “Bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz” dedi.

Kapat