23 Temmuz 2023, Pazar - 11:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara Kitap Fuarı ATO Congressium’da devam ediyor

Tarih: 25 Şubat 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 235

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ankara Kitap Fuarı 20 Şubat itibariyle başladı. 1 Mart’a kadar devam edecek olan fuar, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congressium’da yapılıyor.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ankara Kitap Fuarı 20 Şubat itibariyle başladı. 1 Mart’a kadar devam edecek olan fuar, ATO Congressium’da yapılıyor. 11 Şubat’ta katledilen Özgecan Aslan’a adanan kitap fuarında “Kitap okuyan toplumlarda Özgecanlar ölmez” yazılı panolar asıldığı görüldü. Özgecan’ın ailesine verilmek üzere bir ziyaretçi defteri oluşturuldu.

foto1-iç

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Sahaflar sokağı

İstanbul, Kocaeli ve Ankara’dan ikinci kez gelen 30’dan fazla sahaf için ayrı bir sokak oluşturuldu. Öğrenciler için de bu yıl ilk kez derslere yardımcı kitapların yer aldığı eğitim salonu açıldı.
İkinci el kitapların yanı sıra eski el yazması eserler, eski paralar, posta pulları, sinema afişleri, kitap ayraçları gibi ürünlerin de meraklılarıyla buluştuğu fuara giriş ücreti hafta içi 1, hafta sonu 1,5 lira. Kimliklerini göstermeleri halinde ise öğrenci ve öğretmenlerden fuara giriş ücreti alınmıyor.

foto5-iç

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Kalabalık çok, kitap alan az

Sahaflar, Kitap Fuarına ilginin büyük olmasına rağmen satışların az olmasından, kitapseverler de kitapların pahalı olmasından ötürü şikayetçi. Sahafların bazıları satışlardan memnun olduğunu belirtirken, bazıları da kalabalığın aldatıcı olduğunu ve kalabalığa rağmen satışların az olduğunu kaydetti.

İnsanların sahafa gelirken bulacağı güzel kitaplara değil aklında olan kitaplara odaklanıp gittiğini söyleyen sahaflar, kitapevlerinin “popüler kitapları market paradigması mantığıyla” satmasını büyük bir kesimde alışkanlık yarattığını ve sahafların farklı dokusu olduğunu belirtti. Okuyucular ise sahafları çok güzel bulurken pahalılıktan yakındı.

Dokuzuncu Kitap Fuarında kitapseverler sevdikleri yazarlarla tanışma imkanı da buluyor. Birçok yazarın da kitaplarını imzalamak üzere geldiği fuarda, gün içinde yazarların da katıldığı kısa süreli konferanslar gerçekleşiyor.

foto4-iç

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

 

foto6-iç

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5961
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara Kitap Fuarı ATO Congressium’da devam ediyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat