26 Temmuz 2023, Çarşamba - 20:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Boş zamanların ilacı TODAM

Tarih: 29 Mayıs 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 2.871

Boş zamanlarınızı kaliteli ve doğru bir şekilde geçirmek istiyorsanız, Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri birçok noktada Ankaralıları bekliyor.

Boş zamanların ilacı TODAM

Fotoğraf: Sercan Ertuğrul

Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM), haftanın yedi günü verdiği ücretsiz kurslarla, kursiyerlerin hayatlarına katkıda bulunmaya devam ediyor. Ankara’da hemen hemen her bölgede şubesi olan TODAM, başta resim, örgü, ahşap boyama, seramik, mefruşat olmak üzere, yaklaşık elliye yakın kurs veriyor. Sadece el sanatları değil, İngilizce, Fransızca, Almanca gibi çeşitli dillerin öğretildiği eğitim ve bilgi amaçlı kurslar bulunuyor.

TODAM Yıldız şubesinin idari sorumlularından Birgül Öztürk, “Yaklaşık olarak yedi-sekiz yıldır hizmet veren bu kursların amacı, insanların boş vakitlerini doğru ve kaliteli geçirmesini sağlamak. İnsanlara, kendilerini istedikleri alanda geliştirme şansı veriyoruz. Biz Yıldız şubesi olarak 16 öğretmenimizle hizmetteyiz. Katılım oranından oldukça memnunuz. Yaklaşık olarak 1300 kişilik kursiyer kapasitesine sahibiz. Bizim şubemize sadece Yıldız bölgesinde olan değil, isteyen herkes her bölgeden gelebilir. El sanatları, eğitim, bilgi, müzik, spor ve çocuklara yönelik birçok kursumuz var” dedi. Öztürk, şubenin yaşadığı bina sıkıntısıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şubemiz yapı olarak eskidi ve aynı zamanda sınıf sayısının yetersizliğinden dolayı yeni bir bina projemiz var. Mevcut binamızın karşısındaki arazide, Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile birlikte, kültür ve sosyal tesisleri adı altında daha geniş bir bina yapmayı planlıyoruz.”

Genel olarak, katılımların emekli çevresinden olduğu bu kurslara, kadınlar erkeklere oranla daha çok ilgi gösteriyor. Hafta sonu veya akşam yapılan kurs seanslarına katılanlar ise daha çok öğrenci ve çalışanlardan oluşuyor. Bu kursları başarılı olarak tamamladığınız takdirde, size sertifika veriliyor. Dönem sonunda ise kurs, sergiler açıyor. Konuyla ilgili olarak düşüncelerini aktaran Birgül Öztürk, “Biz kendi belediyemize ait, dönem sonu yani Haziran gibi ‘el emeği pazarı’ adlı sergiler kuruyoruz. Kursiyerler burada yaptıkları işleri sergiliyorlar. Dileyenler bu sergilerde, arkadaşlarımızın yardımıyla yaptıkları işleri satıyorlar. Bu satışın sonunda kendi ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.”

Ankara Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümü mezunu ve aynı zamanda resim kursiyerlerden birisi olan Canan Oğuzata Kırmızıgül, kursla ilgili, “Ben 2007 yılından beri resimle ilgileniyorum. Bir yıl önce bu kursa, hem resimde kendimi geliştirmek hem de boş vaktimi değerlendirmek amacıyla başladım. Resimle 5 yıldır ilgili olmama rağmen, bu kurs bana birçok şey kattı. Geçen yıl sergide resimlerimizi sergiledik. Çok kısa bir sürede, sergileyebilecek resimler ortaya çıkarabildik. Sadece resim değil aynı zamanda bilgisayar kursuna da gittim. Bu kurs bana bilgisayar kullanmayı da öğretti” dedi.

Kursun yeni binaya geçene kadar mevcut binanın kapalı kalacağı dedikodularının olduğunu belirten Kırmızıgül, “Bölgede yaşayan emekli insanların gidebileceği en iyi yer burası. Buranın kapanması halinde, yapabileceğimiz başka bir etkinlik yok. Eğer kurs kapanırsa, biz Çankayalı kadınlar olarak toplanıp, Çankaya Belediyesi’ne karşı, duygularımızı, düşüncelerimizi ileteceğimiz bir eylem düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Son olarak katılımla ilgili konuşan Birgül Öztürk, “TODAM ayrıca, 13-14 kişi toplanıp, yeni bir kurs başvurusunda bulunursa, talebi karşılamak için Halk Eğitim Merkezinden öğretmen talep ediyoruz. Gelen bu öğretmen ile o kişilerin istediği kurs açılıyor. Siz de boş zamanlarınızı bu kurslarla değerlendirmek istiyorsanız, gerekli evrakları tamamlayıp istediğiniz şubeye başvurabilirsiniz” dedi.

Bünyesinde okuma-yazma kursunu da bulunduran TODAM, ayrıca 3-6 yaş arasındaki işitme engelli çocuklar için Çankaya Belediyesi’nin masal ve oyun odası adlı hizmeti mevcut.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/519
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Boş zamanların ilacı TODAM

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat