24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bu yasa ölüm getirecek!

Tarih: 15 Mart 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 163

Hükümet’in, Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapacağı değişikliklerle, 20 kg’den ağır ve 40 cm’den yüksek bütün köpekler tehlikeli ırk sayılarak hayvan barınaklarına kapatılacak.

Bu yasa ölüm getirecek!

Fotoğraf: Sadık Demirbağ

Hükümet’in 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapacağı değişiklik, birçok cins köpeği barınaklara hapsedecek. Özellikle, Pitbull, Dogo ve Argentino dışında Kangal, Akbaş, Malaklı, Golden, Retriever, Labrador ve Rot cinsleri de dâhil 59 köpek tehlikeli ırk sayılacak. Sokakta yaşayan hayvanların yüzde 80’i bu tanımlamalar içinde yer alıyor.

Sunulan değişiklik önerisinde yer alan doğal hayat parkları da tartışılmaya devam ediyor. Bu doğal hayat parklarıyla birlikte on binlerce hayvanın bir arada tutulması planlanıyor. Hayvan severler ise şehir dışına yapılması beklenen yeni doğal hayat alanlarının, ölüm kamplarına dönüşeceğini iddia ediyor.

Geçtiğimiz pazar günü birçok hayvan hakları derneği ve aktivistin Ankara’daki eyleminde konuşan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan, ilgili bakanlar ve Çevre Komisyonu’ndaki milletvekillerine seslenerek, batı ülkelerindeki uygulamaların örnek gösterilerek bu yanlış yasanın haklı çıkarılamayacağını belirtti. Yanlış uygulamaların yerine toplumun vicdanına uygun politikaların uygulanması gerektiğini vurgulayan Nazlıaka, “Bu değişiklikle birlikte, insanla yaşamaya alışmış şehir hayvanlarının hiçbir şekilde yaşaması mümkün olmayacak. Hayvanların ormanlara hapsedilmesini öneren bu yasa değişikliği, bu hayvanların toplu olarak katledilmesine neden olacak” diye konuştu.

CHP’li Nazlıaka’nın yanı sıra, birçok baronun hayvan hakları komisyonu üyeleri ile Beşiktaş’ın ünlü grubu Çarşı da eyleme destek verdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1728
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bu yasa ölüm getirecek!

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat