4 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Didim, yazarların başkenti oldu

Tarih: 18 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 369

Didim Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 11.’si düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali, pek çok ünlü yazar ve okurları bir araya getirdi.

Didim Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 11.’si düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali, pek çok ünlü yazarı okurlarıyla buluşturdu. Toplam 43 yazara ev sahipliği yapan festival, 28 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında Ege’nin ünlü tatil beldesi Aydın’ın Didim ilçesinde, Altınkum Yalı Caddesi’ne kurulan festival alanında yapıldı.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, festival koordinatörü Hayri Kandemir ve festivale katılan tanınmış isimlerden Prof. Dr. Emre Kongar, Mustafa Balbay, Nedim Şener ve Hayko Bağdat festival hakkında GÖRÜNÜM’e açıklamalarda bulundu.

Festivalin yaratıcısı ve koordinatörü 58 yaşındaki Hayri Kandemir, 25 yıl önce kendisinin başlattığı festivalin resmi anlamda 11.’sinin düzenlemesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Geçmişte kitapevi sahibi olan Kandemir, konuşmasını şöyle tamamladı: “25 yıl önce Muzaffer İzgü ile başladığımız yazarlar festivalinin 11.’sini bu yıl Didim Belediyesinin katkılarıyla düzenliyoruz. Gelenekselleşen yazarlar festivalimizi halka açık bir şekilde sahil caddesinde yapıyoruz, bu şekilde kitap fuarlarından daha sıcak ve samimi bir ortam oluşturuyoruz. Başta Didim Belediyesi Başkanı Ahmet Deniz Atabay olmak üzere, festivalimize katılan yazarlara ve Didim halkına teşekkür ediyorum.”

Emre Kongar- Fotoğraf Seyfettin ERSÖZ (1)

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Ahmet Deniz Atabay: “Turizm kentleri güneş, kum ve sudan ibaret değildir”

Altınkum Yazarlar Festivali’nin Didim’in tanınmasına önemli katkı sağladığını söyleyen Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Nüfusunun yüzde 5’lik bir kısmının kitap okuduğu toplumda, halkın katılımının çok yoğun olduğu ve gençlerin yazarlarla sohbet edip kitaplarını imzalatma imkânı bulduğu etkinliğimizin 11.’sini düzenlemekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu. Gelecek yılki Akbük Sinema Günleri’nde Yeşilçam ustalarını Didim’e getirmeyi planladıklarını da kaydeden Atabay, yazarlar festivalinde emeği geçen Hayri Kandemir’e ve ekibine teşekkür ederek açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Turizm kentlerinin güneş, kum ve sudan ibaret olmadığını ve dünyanın bu kentler için neler yaptıklarını çok iyi biliyorum. Bu nedenle sanat olmadan insanın insan olmayacağı aşikâr. Bu bilinci diğer insanlara iletmemiz için burada olmamızın anlam ve önemi paha biçilemez.”

Altınkum Yazarlar Festivaline üçüncü kez katılan gazeteci-yazar Nedim Şener, Didim’in turizmden ibaret olmadığını, kültürel boyutuyla da ön plana çıktığını söyledi. Şener, “Bildiğimiz meşhur üçlünün, deniz, kum ve güneşin yanına kitabı da ekleyen bu etkinlik sayesinde Didim insanı ve tatilcilerimizle bir araya geliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Altınkum Yazarlar Festivali’ne ilk kez katılan Hayko Bağdat, siyasi fikrinin herkes tarafından bilinmesine rağmen her kesimden insanın olumlu tepkisiyle karşılaştığını belirtti. Bağdat, “Memleketin neresine gidersem gideyim hep aynı teveccühle karşılaşıyorum. Siyasi fikrim açık olmasına rağmen farklı gruptan insanlarla bir araya gelip sohbet ediyorum, kitap imzalıyorum. Keyifli bir etkinlik geçirdik” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı sosyolog Prof. Dr. Emre Kongar da etkinliğe katılanlar arasındaydı. Altınkum Yazarlar Festivali’ne ilk kez katıldığını kaydeden Kongar, festivalin tatilin yanı sıra kültür imkânı da sunduğunu ve Didim Belediyesi’nin daha çok katkı sağlamasıyla yazarlar festivalinin ulusal çapta bir etki uyandırabileceğini söyledi.

Yazarlar Anıtı ziyareti (Fotoğraf Egemen Çapar)

Fotoğraf: Egehan Çapar

Mustafa Balbay: “Çözüm üreten bir Balbay var”

CHP İzmir Milletvekili, Cumhuriyet gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, halkın yoğun ilgisinden memnun olduğunu ve insanlarla bir araya gelip sohbet etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Balbay, “Halkımızın sorunlarını, dertlerini dinliyorum. İnsanlarımız sayesinde doluyorum, dolduğum için de yazmaya devam ediyorum” dedi. Kalemini hiçbir zaman elinden bırakmayacağını belirten Balbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık sorunları dile getiren Balbay’dan çok, çözüm üreten bir Balbay var. Vekil olarak elimden geldiğince halkımızın sorunlarını çözmeye çalışıyorum. Bu süreç içinde de gazeteci-yazar kimliğimi, kalemimi hiçbir zaman bırakmayacağım”

Yazarlar festivali heykelle ölümsüzleşti

Festival kapsamında, heykeltıraş Ekim Hasançebi tarafından yapılan kitap şeklinde heykelin de bulunduğu “Yazarlar Parkı” açıldı. Tek blok kitap halinde ve 30 ton ağırlığında olan heykelin üzerinde bugüne dek festivale katılan yazarların isimleri yer alıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7585
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Didim, yazarların başkenti oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat