16 Temmuz 2023, Pazar - 10:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Lösemi tedavisi gören Asel’in yüzü doğum gününde perukla güldü

Tarih: 06 Ocak 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 32

Kuaför Yasin Kirazlı, lösemi tedavisi gören Asel’e peruk sürprizi yaptı. Asel, beşinci yaşını yeni saçlarıyla kutladı.

Asel, 19 Kasım’da beşinci yaş gününü kutladı. Yasin Kirazlı’nın tedavi sürecinde saçlarını kaybeden Asel’e doğum günü armağanı bir peruk oldu. Asel, doğum gününün kutlanacağından habersizdi. Sandalyeye oturduğunda tedirgin ve sabırsızdı, saçlarının yapılmasını heyecanla bekledi. Saçları şekillendirildikten sonra tokasını takıp prenses kostümünü tamamladı. Asel, ailesi ve yakınlarının karşısına çıktığında duygusal anlar yaşandı. Asel annesine, babasına ve kardeşine sarılıp saçlarını gösterdi.

Asel ve ailesi ilk şaşkınlığını attıktan sonra doğum günü kutlaması için Asel’e özel yaptırılan prenses figürlü pastanın yanına geçti. Asel, ailesi ve yakınlarının söylediği “İyi ki doğdun Asel” sözleri eşliğinde pastasını üfledi. Pastasını Yasin Kirazlı’nın yardımıyla kestikten sonra Kirazlı’yla beraber kendisi için alınan hediyelere baktı. Hediyeleri açarken etrafa gülücükler saçan Asel, aynada kendisini görünce heyecan ve mutlulukla doldu.

Kızlarının mücadele ettiği rahatsızlığın çok zor olduğunu ve kızlarını çok yorduğunu söyleyen aile, Asel’in saçlarına kavuştuğunu gördüklerinde çok mutlu olduklarını söyleyerek doğum gününde kızlarının yanında olan herkese teşekkür etti. Kızını saçlarıyla mutlu görünce gözyaşlarını tutamayan anne, “Kızımın lösemi tedavisi bitse de saçının uzamasını beklerken hastalık tekrar nüksettiği için saçları tekrar dökülüyor. Kızım bundan çok etkileniyor, pek çok toka alıyor ve ‘Saçlarım uzayınca takacağım’ diyor” ifadeleri ile duygularını dile getirdi. Asel’in babası da çok duygulandığını, boğazının düğümlendiğini söyledi ve “Yaşamayan insan için bu duyguları anlamak çok zor. Saç çok önemli, maddi manevi her şeyi çocuğunuza verseniz de bu hastalık saçını alıp götürüyor ve ne kadar imkânınız olsa da yerine koyulmuyor” dedi.

Asel, beşinci yaş gününü ailesi ve “Saçım Saçın Olsun” projesi ekibiyle kutladı

“Heyecanlarını paylaşıyorum”

Yasin Kirazlı, kanserli kız çocuklarına ücretsiz peruk yapıyor ve çocukların heyecanını paylaştığını söylüyor. Kirazlı, tesadüf eseri başlayan “Saçım Saçın Olsun” projesini GÖRÜNÜM’e anlattı.

Yasin Kirazlı, Ankara’da kadın kuaförü ve 2015 yılından beri “Saçım Saçın Olsun” projesi kapsamında kanser tedavisinde ya da genetik rahatsızlıklar nedeniyle saçlarını kaybetmiş kız çocuklarına peruk hazırlıyor. Projenin tesadüf eseri ortaya çıktığını söyleyen Kirazlı, dükkânına gelen kanserli bir müşterisinin saçlarını kazıdıktan sonra müşterisinin ağlamasından çok etkilendiğini ve arkadaşıyla birlikte saçlarını keserek sosyal medyada paylaştığını anlattı. Saçlarını kesip sosyal medyada paylaşması üzerine Şanlıurfa’dan sekiz yaşında kanserli bir kız çocuğunun paylaşımının altına “Keşke benim de saçlarım olsa da kesebilsem” yazmasıyla Şanlıurfa’ya gidip kız çocuğuna peruk taktığını söyledi. Kız çocuğunun saçlarını sosyal medyadan paylaştıktan sonra kendisine pek çok kız çocuğunun ulaştığını ve bugüne kadar sekiz yüzü aşkın kız çocuğuna peruk taktığını anlattı.

Kız çocuklarının kendisine sosyal medya üzerinden mesaj atarak ulaştığını belirten Yasin Kirazlı, çocukların mesajlarına mutlaka dönüş yapıldığını ve yaşadıkları şehre göre sıraya alındıklarını, sıraları geldikçe de evlerine gidip saçlarını taktıklarını söyledi. Saç bağışlarında da müşterilerinin bağışlamak istedikleri saçların boyasız ve otuz santimetre uzunluğunda olmasına dikkat ettiklerini söyleyen Kirazlı, bunun nedenini “Kanserli çocuklar zaten pek çok kimyasal madde ile iç içe oluyor ve çok hassaslar. Bu nedenle bağış olarak kabul ettiğimiz saçların kimyasaldan uzak saçlar olmasına dikkat ediyoruz” diyerek açıkladı.

Yasin Kirazlı yaptıkları işin duygusal ve psikolojik olarak çok zor olduğunu söyledi. Kirazlı, “Bazen bir kız çocuğuna saç yapıyorum ve bir saat sonra çocuğun hayatını kaybettiğini öğreniyorum. Bunun gibi çok ağır şeyler yaşanabiliyor. Psikolojik olarak çok zorlu bir süreç. Çocukların yanına pedagoglarla gidiyoruz ve bütün aileye destek veriliyor” ifadeleriyle işinin duygusal boyutunu anlattı. Ayrıca Yasin Kirazlı, peruk taktığı çocukların ailelerine ihtiyaçları olması durumunda gıda desteği gibi yardımlarda da bulunduklarını söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/33533
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Lösemi tedavisi gören Asel’in yüzü doğum gününde perukla güldü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat