22 Temmuz 2023, Cumartesi - 12:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Pippa Bacca’nın anısına rota Tayland

Tarih: 27 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 634

Anıl Dinçer ve Baki Erfidan, “dünyada hâlâ iyi insanların olduğuna inanmak” için Tayland’da bitmesini planladıkları otostop yolculuğuna Türkiye’de başladı. Yolculuklarını ise amaçlarının aynı olduğunu söyledikleri “Barış Gelini” Pippa Bacca’ya adadılar.

“Dünyada sadece ‘salt’ kötülük olmadığına inanmak isteyen” Anıl Dinçer ve Baki Erfidan otostop yolculuğu yapmaya başladılar. Türkiye’de başladıkları seyahatlerini Tayland’da tamamlamayı planlayan ikili, yolculuklarını, Türkiye’de tecavüze uğrayıp öldürülen sanatçı ve aktivist Pippa Bacca’ya adadı. İki tarafın da birbirinin iyi ya da kötü olduğunu bilme imkânının olmadığını belirterek, otostop yolculuklarının taraflar arasındaki samimiyete dayandığını söyleyen ikili, Türkiye, İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Laos, Kamboçya’dan geçtikten sonra Tayland’a varacak.

Bu düşünce ve yolculuğun mimarı ikiliden Dinçer, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü mezunu. Baki Fidan ise Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi.

Dinçer- Erfidan tahran

Anıl Dinçer ve Baki Erfidan

Dinçer: “Yola çıkmak, yolu geçmenin yarısı”

Yolculukları hakkında konuştuğumuz Dinçer, Pippa Bacca’ya adanan yolculuğu, mesafeyi kısa tutmamak için Tel-Aviv yerine Tayland’da sonlandırmak istediklerini dile getirdi. Dinçer, yolculuklarının gerek doğal gerekse beşeri zorluklarının olduğunu anlattıktan sonra, “Yeni insanlarla tanışıp onların evinde kalmak, başkalarının hayatına tanık olmak zorlukları unutturuyor” dedi. İkilinin rotasında Türkiye’nin çatışmalı bölgeleri de bulunurken, Dinçer, bu bölgelerden geçerken korktuklarını ancak korkularının çatışmanın taraflarından kaynaklanmadığını, çatışmanın ortasında kalmak olduğunu kaydetti.

Yurtiçinde ve yurtdışında yıllardır otostop yolculuğu yaptıklarını, geçen sene de Avrupa’dan Türkiye’ye geldiklerini belirten Dinçer, “Yola çıkmak, yolu geçmenin yarısı” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Dinçer ve Erfidan’ın 22 Ağustos günü başlayan yolculukları, yolculuk sırasında gördüklerini ve karşılaştıkları insanların hikâyeleri “Pippa Bacca Anısına/ In memory of Pippa Bacca” isimli Facebook sayfasından takip edebilir.

Pippa Bacca kimdir?

Asıl adı Giuseppina Pasqualino di Marineo olan, henüz 33 yaşındayken Türkiye’de öldürülen İtalyan sanatçı ve aktivist. Bacca, dünya barışı için sanatçı arkadaşı Silvia Morro’yla birlikte “Barış Gelini” adlı bir yolculuk düzenledi. Milano’dan 8 Mart 2008’de başlayan yolculuğun otostop çekerek yapılması, dokuz ülkeden geçmesi, Tel-Aviv’de noktalanması planlanıyordu. İkili Beyrut’ta buluşmak üzere İstanbul’a varmadan ayrıldı. Türkiye üzerinden yolculuğa devam eden Bacca’dan, 31 Mart’tan itibaren haber alınamadı. Bacca’nın cansız bedeni, 11 Nisan 2008’de, Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Tavşanlı köyü yakınlarında bulundu. “Barış Gelini” Bacca Türkiye’de, Murat Karataş tarafından tecavüze uğradı ve boğularak öldürüldü.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7650
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Pippa Bacca’nın anısına rota Tayland

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat