4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

SBF öğrencileri, Soma için hazırladıkları raporu sundu

Tarih: 12 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 47

SBF öğrencileri, Soma için hazırladıkları raporu bugün Mülkiyeliler Birliğinde sundu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğrencileri, Soma’daki gözlemlerini anlatan Soma Saha Raporu’nu bugün Mülkiyeliler Birliği’nde yaptıkları basın toplantısında kamuoyuna açıkladı.

Seminer dersi kapsamında Soma’da 7 gün alan araştırması yapan öğrenciler, hazırladıkları raporun bu alan araştırmasına dayandığını belirtti. Amaçlarının, “gördüklerini aktarmak” olduğunu belirten öğrenciler, Soma’da sendikalarla, kamu kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve yakınlarını kaybeden insanlarla görüştüklerini dile getirdi.

Raporu açıklayan öğrenciler, Soma’da farklı iş alanları olmadığı, kurulan termik santrallerin tarımı imkânsız kıldığı ve bu nedenle insanların madenlerde çalışmaya mecbur bırakıldığını dile getirdi.

Türk-İş’e bağlı Maden-İş Sendikası’nın Soma’da işçilerin haklarını savunmadığını da anlatan rapora göre, “en büyük eksiklik toplu bir şekilde karşı çıkışın meydana gelmeyişi” olarak açıklanıyor.

Basın açıklamasının sonunda, Soma’da kadın istihdamının düşük olmasının sebebi, kadınların çalışabileceği iş alanlarının yokluğuna bağlandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6886
Yol: Ana sayfa » Yazılar » SBF öğrencileri, Soma için hazırladıkları raporu sundu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat