24 Temmuz 2023, Pazartesi - 23:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Siyasi parti liderliğinden DTCF öğrenciliğine

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 94

Siyasi kişiliğiyle tanınan Zeki Sezer, aktif siyaset hayatını sonlandırmasının ardından yeniden öğrenciliğe döndü. Kimya mühendisi olan Sezer, milletvekili seçilinceye kadar bu mesleği sürdürdü.

Öğrencilik yıllarında siyasetle de uğraşan Sezer, iş hayatında da siyasetle uğraşmaya devam ettiği için sosyal yaşamın eksikliklerini görüp, aktif siyaseti bıraktıktan sonra siyasete en yakın bilim olarak gördüğü sosyolojiyi seçti. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi (DTCF)’nin Sosyoloji Bölümü’ne müracaat etti. Okul yönetimi de Sezer’e, özel öğrenci olarak derslere girmesine izin verdi.

Öğrencilik yılları ile günümüzdeki öğrenci yaşamının olaylarını kıyaslayan Sezer, “zor bir dönemde okumuştum. Üniversitelerde yoğun bir karşıt görüş çatışması vardı. Hatta bazıları kavgaya ve silahlı çatışmaya varan tartışmalardı. Şimdi ise durum daha farklı sanırım. Üniversite eğitimime akşamları devam ediyordum. Teknik lise mezunuydum ve gündüz de teknisyen olarak çalışıyordum. O zaman üniversitenin tadını çok çıkartamamıştım. Gerçek üniversite ortamını şimdi kıyısından köşesinden de olsa yaşıyorum” dedi.

Neden DTCF ve neden sosyoloji bölümü sorusuna Sezer şu şekilde yanıt verdi: “DTCF benim için bir ekol aslında. Sosyoloji biliminin Türkiye’de öne çıkmasına yardımcı olan önemli bir okul. Böyle olunca başka bir yer aramak gereksiz olur diye düşündüm. Ayrıca DTCF’nin tarihi binasının atmosferi de bana çekici geldi.

Öğrencilerle de arasının iyi olduğunu belirten Sezer, okuldaki konumunu ve öğretmen öğrenci ilişkilerini şöyle yorumladı: “Dersime giren hocaların birçoğuyla aynı yaştayım bir kısmı ise benden genç. Birlikte ders dinlediğim arkadaşlarımın çoğu çocuklarım yaşında bu da çok hoşuma gidiyor. Önce belki yadırgandı ama bu kötü anlamda değil. Çoğuyla iyi ilişkiler kurduğumuzu düşünüyorum. Anlıyorlar ki yaşım büyük de olsa ben normal bir öğrenciyim. Birlikte ders dinliyoruz. Zaman zaman akşamları beraber oturuyoruz. Hocalarımız da bize katılıyor. Tabi ben çok mutluyum bu durumdan ancak bir de arkadaşlarıma sormam lazım mutlular mı diye.”

Hükümet ile bazı öğrenciler arasındaki gerilimle ilgili olarak yöneltilen soruyu cavaplayan Sezer, iktidara yüklenerek asıl suçun poliste olmadığını, polise yetki veren kişi olan başbakanda olduğunu söyledi. Siyaseti bir bilim olarak görmeyen, kişisel çıkarlar temelinde kuran insanların aktif siyasette olmasını sakıncalı bulduğunu vurgulayan Sezer, gençlerin önünü açıp siyaseti bir meslek olarak değil görev olarak bilen kişilerin bu işi yapması gerektiğini dile getirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2104
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Siyasi parti liderliğinden DTCF öğrenciliğine

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat