26 Temmuz 2023, Çarşamba - 20:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkiye internete sosyal medya için giriyor

Tarih: 23 Ağustos 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 131

TÜİK, Türkiye’deki hanelerde teknoloji kullanımına ilişkin istatistikleri açıkladı. Açıklamaya göre Türkiye internete sosyal medyayı için giriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayında, Türkiye’de teknoloji kullanım oranlarını açıkladı. Verilere göre Türkiye genelinde internet erişim imkânına sahip hanelerin oranı Nisan 2014’e kıyasla 9,3 puan artarak Nisan 2015’te yüzde 69,5’e ulaştı.

Türkiye internete sosyal medya için giriyor

İnternet kullanım amaçları dikkate alındığında, 2015 yılının ilk üç ayında internet kullanan bireylerin yüzde 80,9’u sosyal medya üzerinde profil oluşturma, mesaj gönderme, fotoğraf vb. içerik paylaşırken, bunu yüzde 70,2 ile online haber, gazete ya da dergi okuma takip etti.

İnternetten alışverişte artış var

Türkiye’de internet kullanan kişilerin, bireysel amaçla mal ve hizmet siparişi verme ya da satın alması geçen yıla oranla 2,3 puan yükselerek yüzde 33,1’e ulaştı. Son 12 ayda en çok ilgi gören kategorilerse giyim ve seyahat oldu. TÜİK istatistiklerine yansıyan başka bir konu ise son 1 yıllık dönemde internetten alışveriş yapan kişilerin yüzde 23,2’sinin sorun yaşaması. Bu sorunların büyük bir çoğunluğunu yüzde 47 ile teslimatın beklenenden yavaş olması ve yüzde 45,2 ile yanlış veya hasarlı ürün gönderilmesi oluşturuyor.

İnternette kamu hizmetlerini kullanıyoruz

İnternet kullanan bireylerin, Nisan 2014 – Mart 2015 döneminde, kamu hizmetlerinden yararlanmak veya kamu kurum/kuruluşları ile iletişime geçmek için interneti kullanma oranı yüzde 53,2 oldu. Bu oran bir önceki dönemde yüzde 53,3’tü.

Kamu kuruluşlarına ait web sitelerini kullanım amaçları arasında bilgi edinme de yüzde 50,5 ile ilk sırayı aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7602
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkiye internete sosyal medya için giriyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat