Yeni İLEF’liler Cebeci’de
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) yeni öğrencilerine “hoş geldiniz” dedi. İLEF uyum programının ilk gününü Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (ATAUM) düzenledi.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) yeni öğrencilerine “hoş geldiniz” dedi. İLEF uyum programının ilk gününü Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (ATAUM) düzenledi. Saat 10.00’da başlayan etkinlik Uzman Hatice Kurt’un sunumu ile gerçekleştirildi.
Dekan Öztürk: “İLEF kalıplaşmış bilgileri yıkar”
Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Ruken Öztürk, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi’ne “105 öğretim elemanı ile hoş geldiniz” diyerek İLEF’in yeni öğrencilerini selamladı. Öztürk, Türkiye’deki ilk iletişim fakültesi olan İLEF’te verilen derslerin eleştirel bakış açısını sağladığını, öğrencilerin bu okuldan, okula ilk geldiği gün gibi mezun olmayacağını söyledi. Öğretim elemanlarının öğrencileri, onlara kılavuzluk yaparak kalıplaşmış bilgilerin dışına çıkaracağını aktardı.
Öztürk öğrencilere seslenirken “Sizler İLEF’e hazırlanırken biz de sizlere İLEF’i hazırladık. Amfilerin kullanışlı hale gelmesi, web sitesinin yenilenmesi ve fakültede verilen derslere yenilerinin eklenmesini sağladık” dedi. Öztürk, İLEF’i yeni kazanan öğrencilerin bir yıllık zorunlu dil eğitimini iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyleyerek arta kalan zamanlarında da İLEF’teki etkinliklerden yararlanmalarını önerdi.
Öğrencilerin kendisine e-posta ve Twitter’dan ulaşabileceğini söyleyen Öztürk, öğrenciler ile iletişime açık olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.
Akça: “Boş çuval dik durmaz”
İLEF’in yeni tanıtım filmi gösteriminin ardından mezun konuşmasına geçildi. “İLEFLİ Olmak” başlığı ile 1999 yılı mezunu Serhat Akça yeni öğrenciler ile kendi deneyimlerini paylaştı. TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcısı ve TRT Haber Koordinatörü olan Akça, ATAUM’da en son kendi mezuniyeti olduğunu, bugün burada yeni öğrencilerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.
Akça, tek pişmanlığının okulu 4 yılda bitirmek olduğunu söyleyerek yeni öğrencilere okul yıllarının kıymetini bilmesi gerektiğini, okuldan ne kadar yararlanılırsa o kadar iyi olduğunu dile getirdi.
Öğrencilere seslenirken Akça, “İyi okul, iyi hoca yoktur. İyi öğrenci vardır. Kimse size bir şey öğretmek için uğraşmaz, sizin zorlamanız gerekir. Büyük rekabet içine giriyorsunuz, Emin Özdemir hocamızın fakülteye ilk başladığımda söylediği söz ‘Boş çuval dik durmaz’ demişti. Ben test ettim, doğru. Okul yıllarınızı iyi değerlendirip zamanınızı iyi kullanırsanız pişman olmazsınız” diye konuştu.
Meslekte yaşadığı deneyimleri aktaran Akça, önyargı ve peşin hükümlerin şimdiki öğrencelerin karşısına da çok çıkacağını ve bunlardan kurtulmak gerekeceğini söyledi. İLEF’li birinin duruşu ve konuşması ile kendini göstereceğini ve iletişim fakültesi mezununun kendini iyi ifade etmesi gerektiğini belirten Akça, iletişimcilerin yeniliklere açık ve araştırmacı olması gerekliliğinin de altını çizdi. Öğrencilik dönemlerini GÖRÜNÜM Gazetesi ve Reklam Atölyesinde geçirdiğini anlatan Akça, atölye çalışmalarının mesleki deneyim açısından önemini vurguladı.
Geçen sene başlatılan “kalem devir-teslim töreni” bu sene de yapıldı. Akça, kalemi devralmak isteyen öğrencilere Kalkınma Bakanı’nın ismini sordu ve soruya doğru yanıtı ilk veren çiçeği burnunda İLEF’li Halil Okyay kalemi almaya hak kazandı.
Altun: “Sorumluluk Öğrencilerde”
Öğrencilerin Hak ve Yükümlülüklerini anlatmak üzere konuşmasını yapan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülrezak Altun 1981 yılından beri İLEF’te olduğunu söyledikten sonra, “Öğrencilerin burada asıl yükümlülükleri karşılıklı saygı ve sevgidir. Okulumuzda çıkan aksaklıklardan zamanında haberdar olmamızı sağlamanızı isteriz, en kısa zamanda çözüme kavuşturalım” dedi.
Öğrenciler için stajın hayati öneminden bahseden Altun, üniversitenin isteğe bağlı stajda sosyal güvenlik primi yatırdığını, geçen dönemde 84 öğrencinin bundan faydalandığını söyledi. Altun, üniversitenin ihtiyaç sahibi öğrencilere sağladığı imkânlar arasında, yemekhanede ücretsiz yemek yardımını, İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı tarafından öğrencilere verilen bursları ve Rektörlük tarafından üniversitedeki uygulama atölyelerinde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışma imkânını saydı.
Artan: “Erasmus’un ‘ne olmadığı’ da önemli”
Uyum programını ilk gününde Erasmus programı da tanıtıldı. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Koordinatörü Arş. Gör. Beris Artan, programla ilgili bilgi verdi. Artan, Erasmus programına başvuru koşullarını anlattı ve Erasmus’un dil öğrenme, burs, diploma programı olmadığının altını çizdi.
Daha önce Erasmus programı dahilinde bir dönem boyunca Almanya’da öğrenim gören Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Songül Özdemir de kendi deneyimlerini yeni öğrencilerle paylaştı. Özdemir, Erasmus’un akademik yararlarının yanında farklı kültürleri ve coğrafyaları tanıma fırsatı olduğunu da vurguladı.
Bölümler kısaca tanıtıldı
İlk günkü programın sonunda bölümlerin kısa birer tanıtımı yapıldı. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nejat Ulusoy, “Radyo, televizyon, sinema deyince eskimiş düşünülen araçlardan bahsediyormuş gibi geliyor. Çünkü günümüzde internet mecrası her yerde ancak radyo, televizyon ve sinema da var olmaya devam edecek” dedi. Bölümün imkânlarını da anlatan Ulusoy, Film ve Fotoğraf Atölyeleri hakkında da kısaca bilgi verdi. Ulusoy, konuşmasının sonunda öğrencilere heyecanlarının sürekli olmasını diledi.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünün tanıtımını da Doç. Dr. Melike Aktaş Yamanoğlu yaptı. Bölümün Türkiye’de öncü olduğunu dile getiren Yamanoğlu, “Duayen kabul edilen birçok kişinin bizimle yolu kesişmiştir” dedi. Yamanoğlu Halkla İlişkiler Bölümü anabilim dalları ve Reklam Atölyesi hakkında da bilgi verdi.
Gazetecilik Bölümü tanıtımını Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çağla Kubilay gerçekleştirdi. Kubilay, 50 yıllık bir bölüm olan Gazetecilik Bölümünün yeni öğrencilerin dinamik bir ders programlarına sahip oldukları için şanslı olduklarını, seçmeli derslerin alanlarında uzman kişilerce verildiğini dile getirdi. “Türkiye’de temel iletişim kitaplarını yazmış bir kadromuz var” diyen Kubilay, bölüme bağlı GÖRÜNÜM Haber Atölyesinden de bahsetti. GÖRÜNÜM’ün hem basılı hem de internet ortamında yayınlarını sürdürdüğünü hatırlatan Kubilay, gazetemizin Türkiye’deki iletişim fakülteleri genelinde ilk olma özelliği taşıdığını söyleyerek “Dünyanın, Türkiye’nin gündeminde ne varsa Görünüm onu haber yapar” dedi.
En yüksek puanlı öğrenciye hediye
Uyum programının sonunda ufak bir sürpriz de öğrencileri bekliyordu. Bir bankanın Cebeci şubesinin fakültemizi en yüksek puan ile tercih eden öğrenci için gönderdiği hediye, İLEF’i 434,79 puan ile kazanan Nihan Petek’e takdim edildi. Petek, hediyesini Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülrezak Altun’un elinden aldı.
Uyum Programı yarın bölüm ve atölye tanıtımları ile Ahmet Taner Kışlalı Sanat Evinde devam edecek.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/3986
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yeni İLEF’liler Cebeci’de
Bir cevap yazın