14 Temmuz 2023, Cuma - 23:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Derslerin saatlerinde ve kredilerinde değişiklik yapıldı

Tarih: 17 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 182

İLEF Fakülte Kurulu, lisans ders programlarının saatlerinde, ulusal kredi değerlerinde ve AKTS’sinde değişiklik yaptı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Fakülte Kurulu, lisans ders programlarının saatlerinde, ulusal kredi değerlerinde ve AKTS’sinde değişiklik yaptı. Değişiklikler 2015 – 2016 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak.

Değişiklikle, 2014 – 2015 eğitim öğretim yılında birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta olan öğrencilerin mezuniyeti için gereken AKTS 240 kredi olurken, seçmeli derslerin ders saatlerinde kredi değerlendir de yapılandırmaya gidildi. 2 ve 4 saatlik olarak iki gruba ayrılan seçmeli derslerin 2 saat olanları 3 AKTS, 4 saat olanı 4 AKTS değeri taşıyacak.

İLEF’in tüm bölümlerinde zorunlu olarak okutulan ILE120 kodlu Uygarlık Tarihi ile ILE204 kodlu İktisat dersleri 2015 – 2016 eğitim öğretim yılından itibaren güz döneminde, ILE107 kodlu Hukukun Temel Kavramları dersi ise bahar döneminde verilecek. Önceki yıllarda Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün seçmeli dersleri olan RTS253 kodlu Televizyon Eleştirisi ile ILE257 kodlu Görsel Kültür dersleri, bölümün üçüncü sınıfındaki öğrencileri için zorunlu ders hâline getirildi.

İkinci sınıf öğrencilerinin zorunlu derslerinden olan ATA101 ve ATA102 kodlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersi de yeni eğitim öğretim yılından itibaren birinci sınıfların zorunlu dersi olacak. Bu eğitim öğretim yılında birinci sınıfta olan ve ATA101 ile ATA102 derslerinden kalan öğrenciler, gelecek yıl bu dersleri Kampüs Bilgi Yönetim Sistemi’nde [eski adıyla Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)] ikinci sınıflar için açılan ders programından seçebilecek.

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri bekleyen değişikliklerden biri de bütün bölümler için ikişer bölüm zorunlusu dersin açılacak olması.

Bir bölümün zorunlu dersini başka bir bölümün öğrencisi alabilecek

Teorik dersleri 15, uygulamalı dersleri ise 10 öğrenci seçmediği takdirde o ders kapatılacak. Kapatılan dersi seçen öğrenciler, kontenjanı uygun olan başka dersi seçecek. Herhangi bir dersin kapatılması hakkında İLEF Öğrenci İşleri, ders kayıt onay formları onaylatılmadan önce duyuru yapacak.

Yapılan değişikliğe göre, bu eğitim öğretim döneminde dördüncü sınıfta olan ve eksik dersi olduğu için dönem uzatan Gazetecilik ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinin öğrencileri, 14 seçmeli ders, Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri ise 16 seçmeli ders alarak 236 AKTS kredisi ile mezun olabilecekler. AKTS kredisi 235 ve altında olanlar ise AKTS kredilerini en az 236’ya tamamlayarak mezun olabilecekler.

Yapılan değişiklikle, gelecek eğitim öğretim döneminde bir bölümün zorunlu dersini başka bir bölümün öğrencisi alabilecek.

Ayrıntılı bilgi için: http://ilef.ankara.edu.tr/2015-2016-ilef-lisans-ders-programlarinda-yapilan-degisikliklerle-ilgili-aciklama/

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6910
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Derslerin saatlerinde ve kredilerinde değişiklik yapıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat