6 Kasım 2024, Çarşamba - 22:56

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

El emeği ürünler öğrenciler için burs oldu

Tarih: 11 Aralık 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 20

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şubesi öğrencilere burs imkanı sağlayan hem de tasarımcıları ziyaretçilerle buluşturan Tasarım Pazarı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenledi. Her yıl olduğu gibi bu sene de elde edilen gelirler öğrenciler için kullanıldı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi tarafından her yıl el yapımı ürünlerin sergilendiği Tasarım Pazarı’nın bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Her sene “Bir ışık da siz yakın” sloganıyla tasarımcıları ve bağışçıları ÇYDD çatısı altında birleştirip öğrencilere burs imkanı sağlayan ÇYDD Ankara Şube, Tasarım Pazarı’nı dün HiltonSA Otel’de gerçekleştirdi. ÇYDD diğer projelerinde olduğu gibi Tasarım Pazarı projesiyle de hem ÇYDD gönüllüsü olan hem de olmayan tasarımcıları aynı çatı altında toplayarak öğrencilerin burs ücretlerine destek sağlamanın dışında tasarımcıları yeni ziyaretçilerle tanıştırma imkanı oluşturdu. Yapılan Tasarım Pazarı’nda çeşitli tasarımcıların tasarladıkları ürünler sergilendi. Yılbaşı konseptli sergide el yapımı özgün tasarımların dışında bağışçılardan gelen ikinci el ürünler de satışa sunuldu.

 “Burada çok büyük bir emek var”

Ankaralıların yoğun katılım sağladığı Tasarım Pazarı’nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şube Başkanı Firuzan Bilir GÖRÜNÜM’e konuştu. Tasarım Pazarı’nın amacından bahseden Bilir, çeşitli tasarımcıları ÇYDD şemsiyesi altında buluşturarak tasarımcılara yeni bir imkan da sunduklarını dile getirdi. ÇYDD’nin kendi tasarımlarının ve ikinci el eşyaların da satışının yapıldığı tasarım pazarıyla ilgili, geçen senelere kıyasla tasarımcıların katılımı açısından fark olmadığını fakat ekonomik şartlardan kaynaklı tasarımcıların fiyatları artırdığını söyledi. Tasarım Pazarından elde edilen gelirlerin öğrenciler için kullanıldığını aktaran Firuzan Bilir, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada çok büyük bir emek var. Buradan gelen geliri öğrencilerimizin bursları, gezileri, eğitim destekleri ve çeşitli etkinlikleri için kullanıyoruz. İki ayrı ikinci el eşya sattığımız mağazamız var. Öğrencilerimiz için o mağazalardan da gelir elde ediyoruz. Burada da öğrencilere maddi açıdan destek sağlanıyor. Hem tasarımcılarımız hem bizim için yıl sonunun kârı diyelim.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Şube Başkanı Firuzan Bilir

Enflasyon buraya da yansıdı

Tasarımcılar stantlarını gün boyu ziyaretçilerine açtı. Yoğun katılımdan memnun olan tasarımcılar, geçen senelere göre satış oranlarındaki düşüşten yakındı. Maliyetlerinin artışıyla ürün fiyatlarında artış yaşandığını dile getiren tasarımcılar, alım gücünün de azalmasıyla birlikte satışlarının beklentilerini karşılayamadıklarını dile getirdi. Emek Soroptimist Kulübü adına stant açan Nuray Zeren Özgirgin ve Renovart standından iç mimar Duygu Aşçıoğlu GÖRÜNÜM’e verdikleri demeçlerde artan ekonomik sıkıntının bu yıl Tasarım Pazarı’na yansımalarından bahsetti. Kırk üç yıldır soroptimist olan Nuray Zeren Özgirgin, stantlarını Emek Soroptimist Kulübü başkanının büyük bir özveriyle hazırladığı el yapımı tasarımlarla burslu öğrencilerine gelir elde etmek için açtıklarını aktardı. Beklentilerinin tam karşılığını alamadıklarını belirten Özgirgin “İnsanlarımızın çektiği ekonomik sıkıntıdan kaynaklı biz de satışlardan beklentinin tam karşılığını alamıyoruz. Geçmiş yıllarda bu kadar nakit sıkıntısı çekmiyorduk, toplantılar ve gezilerle bursları karşılayabiliyorduk. Bu yıllarda bursları karşılamak adına ancak yapıp satmak aşamasındayız” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin üyesi İç Mimar Duygu Aşçıoğlu ise ekonomik problemlerin kendi standına olan yansımalarını şu şekilde dile getirdi:

“Alım gücü çok düştüğü ve maliyetler çok arttığı için insanlar zorlanıyor. Yılbaşı öncesi çok hediyelik satardık ama şimdi öyle olmuyor. Bizim de maliyetlerimiz çok arttı. Ben ürünlerim için fırın yakıyorum ama elektriğe zam geldi. Ben bunu fiyatlara yansıtıyorum, gelen müşteri ‘çok istiyorum almayı ama çok pahalı alamıyorum’ diye geri gidiyor.”

İç mimar Duygu Aşçıoğlu

Binlerce öğrenciye burs imkanı

Gönüllülük temelinde çalışan insanların var olduğu ÇYDD, 1989 yılında kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Gelir kaynağını toplanan bağışlardan sağlayan ÇYDD; eğitimde fırsat eşitliği yaratma, kız çocuklarının eğitime katılması, kırtasiye desteği, okul öncesi eğitimi ve öğrencilerin ekonomik özgürlüklerine kavuşması gibi projelerle hem lise hem üniversitede okuyan öğrencilere destek oluyor. ÇYDD’nin kuruluşundan bugüne kadar üniversite bursu ile desteklenen öğrenci sayısı 57 bin 963’e ulaştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/33717
Yol: Ana sayfa » Yazılar » El emeği ürünler öğrenciler için burs oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ankara’daydı

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutladı. Anıtkabir’i ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent Kalkınma Projesi’ni ziyaret eden çiftçiler, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yapılan forumda kürsüden seslendi: “Çiftçi doğduk, çiftçi öleceğiz.”

Kapat