1 Kasım 2024, Cuma - 03:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Teorinin pratiğe döküldüğü yerler: İLEF atölyeleri

Tarih: 06 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 178

Teorik bilginin pratikle buluştuğu ve iletişim alanında nice duayenlerin yolunun geçtiği İLEF’in uygulama atölyeleri, yaptıkları çalışmalar ve etkinliklerle donanımlı öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor. (GÖRÜNÜM 114 – 5 Eylül)

İLEF’in uygulama atölyeleri, yaptıkları çalışmalar ve etkinliklerle donanımlı öğrenciler yetiştirmeye devam ediyor.

Radyo Atölyesi

Kapalı devre yayını ile 8 Mayıs 1982’de yayın hayatına başlayan Ankara Üniversitesi Radyosu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından frekans tahsis edilmiş tek üniversite radyosu olarak düzenli bir şekilde yayınını sürdürmeye devam ediyor. Ankara’da karasal, dünyanın heryerinden ise internet üzerinden dinlenebilen ve geniş repertuarıyla her geçen gün yeni dinleyicileri selamlayan Ankara Üniversitesi Radyosu, yayınlarını ve atölye çalışmalarını İLEF’te bulunan Esin Öngören Stüdyosunda yapıyor.

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 26. Genç İletişimciler Yarışmasında Radyo Atölyesi öğrencisi Tolga Ekenel, işitsel alanda haber programı dalında birinci oldu. Ekenel, “Futbolun Ataları” isimli çalışmasıyla birincilik ödülünü aldı.

Radyo Atölyesi, İLEF’e, TRT’nin düzenlediği Geleceğin İletişimcileri yarışmasından da iki ödül getirdi. Radyo Atölyesinden Aslı Yılmaz, “Tarihin Yaprakları” adlı eseriyle Söz Programları kategorisinde birincilik ödülü kazanırken, Radyo Atölyesinden Nuriye Akyel de Müzik Performans Programı kategorisinde “Türk Müziğinde Bir Atılım” eseriyle birinciliğe layık görüldü.

Reklam Atölyesi

Öğr. Gör. Mehmet Sobacı’nın sorumluluğundaki Reklam Atölyesi, 20 yıllık geçmişi ve tecrübesiyle reklamcılık ve grafik sektörüne kazandırdığı isimlerle tanınıyor. Çalışmalarını Bordo, Evreka, İdea ve Metafor isimlerini taşıyan ve profesyonel bir yapıyı simüle eden ajanslar aracılığıyla yürüten Reklam Atölyesi, İLEF’in ve Ankara Üniversitesinin kimi etkinlikleri için de projeler üretiyor.

50. yılını kutlayan İLEF’in düzenlemiş olduğu tüm etkinliklerin ve konferansların afişlerini, tasarımlarını yapan Reklam Atölyesi sorumlu hocası Öğr. Gör. Mehmet Sobacı ve öğrencileri, İLEF’in, 50. yılında da barışın yanında olduğunu vurgulayan tasarımlar hazırladı.

Reklam Atölyesi 2015’te 7 ödül aldı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen Admind Pazarlama ve Reklam Yarışmasında, İLEF Reklam Atölyesi öğrencileri Volkan Fırat Tahtacı, Duygu Polen İçin ve Pelin Satar’ın oluşturduğu takım ikincilik ödülü aldı.

Ankara Reklamcılar Derneği tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Reklamcılık Yarışmasında İLEF Reklam Atölyesi öğrencileri 3 ekiple finale kaldı. Yarışmada, Reklam Atölyesi öğrencilerinden oluşan ekipler 2. ve 3. oldu.

Reklam Atölyesi öğrencileri, Aydın Doğan Vakfının düzenlediği 26. Genç İletişimciler Yarışmasında da farklı kategorilerde 4 ödül aldı.

Radyo ve Reklam Atölyeleri

Radyo ve Reklam Atölyeleri

Film Atölyesi

İLEF’te kısa film, televizyon haberciliği, animasyon, görsel efekt ve tasarım alanlarında uygulamaların yapıldığı Film Atölyesi (FA), İLEF’in 50. yılına özel bir belgesel hazırlıyor. Kasım ayında gösterime girmesi beklenen belgeselde, İLEF’in tarihinde yer edinmiş önemli isimler rol alıyor. FA ayrıca, ilk 4K animasyon filmini çekti. 1965’ten bugüne değişen iletişim teknolojilerinin konu edinildiği animasyon film, stop motion tekniğiyle hazırlandı. İLEF’in tarihi akışının da yer aldığı animasyonda B.Y.Y.O’dan İLEF’e uzanan iletişim araçları da görülüyor.

FA öğrencileri Ezgi Harika Semiz, Gözde Hatice Şayan ve Mahir Çilalı’nın çektiği Nokta adlı film, Sarı Nokta Kısa Film Yarışmasında en iyi film ödülünü aldı.

Atölye öğrencileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından düzenlenen Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasından da ödülle döndü.

TRT’nin düzenlediği Geleceğin İletişimcileri yarışmasına Televizyon Haber Programı kategorisinde katılan Film Atölyesi öğrencileri İlker Akoğlu, Mahir Çilalı, Mert Öner ve Tuğba Aliyazıcıoğlu da “Doğanın Güncesi” isimli çalışmalarıyla ikincilik ödülü kazandı.

Fotoğraf Atölyesi

İLEF’teki ilk atölye olma özelliğini taşıyan Fotoğraf Atölyesinin temeli 1965 yılında Güner Sarıoğlu tarafından Fotoğraf Biriminin kurulmasıyla atıldı. Fotoğraf üzerine kuramsal ve uygulamalı çalışmalarla bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen İLEF’li öğrencilerin uğrak noktası olan Fotoğraf Atölyesi, etkinliklerine ve çalışmalarına devam ediyor.

Fotoğraf Atölyesi öğrencileri Harun Özalp ve Erman Güneş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı tarafından düzenlenen yarışmada mansiyon ödülü aldı.

Atölye, İLEF’te düzenlenen etkinlik ve konferanslarında da arşiv niteliği taşıması amacıyla fotoğraflar çekiyor.

İLEF’in tarihinde önemli bir yere sahip olan karanlık oda artık daha kullanılabilir hale getirildi.

GÖRÜNÜM

Türkiye’de iletişim fakülteleri arasında ilk çıkan uygulama gazetesi özelliğini taşıyan GÖRÜNÜM 34 Yaşında. İlk sayısını 1981 yılında basan GÖRÜNÜM Haziran 2015 itibariyle biri özel sayı olmak üzere toplam 114 sayı çıkardı.  Gazeteciliğin tüm uygulama alanlarında yetkin mezunlar verebilmek amacıyla çalışmalarını sürdüren GÖRÜNÜM Gazetesi haber, röportaj, makale gibi metin çalışmalarının yanı sıra haber fotoğrafçılığı, yayın tasarımcılığı, internet haberciliği konularında da uygulamalar yapıyor.  #365GünİLEF ve  #İLEF50Yaşında etiketleriyle İLEF’i anlatan günlük çekilen fotoğraflar GÖRÜNÜM’ün sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

GÖRÜNÜM, 50. Kuruluş yılını kutlayan İLEF’in ulusal ve uluslararası etkinliklerini, İLEF 50 YAŞINDA özel sayfasıyla okuyucularına aktarıyor. Ocak ayından beri düzenlenen etkinlikleri 2. Sayfadan (şu anda okuduğunuz sayfa) veren Görünüm aynı zamanda gerçekleşecek etkinlikleri de yine bu sayfadan duyurmaya devam ediyor.

Kanal D’nin sabah haberleri sunucusu İrfan Değirmenci “Medya, Toplum ve Sansür” konulu söyleşide GÖRÜNÜM’ün konuğu olarak İLEF’teydi.

ATÖLYE

Film, Fotoğraf ve GÖRÜNÜM Haber Atölyesi

İLEF öncü olmaya devam ediyor

İLEF 50. Yılında, İLDEK’e ev sahipliği yaptı

Bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan İLEF, İletişim Fakültesi Dekanları Yürütme Kurulu’nun (İLDEK) bu yılki toplantısının ev sahibi oldu. 11-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen toplantıya 37 üniversiteden, başta iletişim fakültelerinin dekanları olmak üzere 45 konuk katıldı. Toplantının ana maddesini öğretim programları ve iletişim fakültelerindeki sorunlar oluştururken, medya alanında yaşanan istihdam sorunları da ele alındı. İkinci gündeki toplantıda İLDEK Yönetim Kurulu seçimleri de yapıldı. Seçimler sonucunda Prof. Dr. Ruken Öztürk yeniden İLDEK Başkanı seçildi.

İLEF, 50’nci yılında 47’nci mezunlarını verdi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF), kuruluşunun 50’nci yılında 47’nci mezunlarını verdi. Mezun olan öğrenciler için düzenlenen tören, 19 Haziran’da Cebeci Spor Eğitim Merkezi Salonunda yapıldı. Törende, Ankara Üniversitesi Rektörlüğünü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük, açılan soruşturmalar nedeniyle mezunlar ve aileleri tarafından protesto edildi. Mezuniyet töreninde öğrencilerin açtıkları pankartlar da yoğun ilgi gördü.

İLEF yeni akademik yıla hazırlanıyor

Geçtiğimiz akademik yılın bitmesiyle birlikte başlayan, kütüphaneyi, derslikleri, atölyeleri ve tuvaletleri kapsayan yenileme çalışmaları sona yaklaştı. Erol Mutlu, Metin Toker, Süha Arın ve Reşat Aktan derslikleri, geçen sene yenilenen Ahmet Taner Kışlalı ve Muammer Aksoy derslikleri ile benzer hale getirildi.  Tuvaletler yenilendi. Daha önce İLEF Öğrenci Temsilciliği tarafından kullanılan oda Ankara Reklamcılar Derneği tarafından yenilendi ve Reklam Atölyesi için ek çalışma odasına dönüştürüldü. Yenileme çalışmaları dâhilinde yangın söndürme sistemleri ve İLEF kütüphanesinin sandalyeleri de değiştirildi. İLEF’te televizyon çalışmalarına ilişkin pratik eksikliğini gidermek amacıyla Film Atölyesine, önümüzdeki bahar döneminde kullanıma açılması planlanan bir televizyon stüdyosu da yapılıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8283
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Teorinin pratiğe döküldüğü yerler: İLEF atölyeleri

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ankara’daydı

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutladı. Anıtkabir’i ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent Kalkınma Projesi’ni ziyaret eden çiftçiler, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yapılan forumda kürsüden seslendi: “Çiftçi doğduk, çiftçi öleceğiz.”

Kapat