17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

YÖK’ten öğrencilere bütünleme müjdesi

Tarih: 11 Eylül 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 85

YÖK, aldığı kararla bu yıldan itibaren tüm üniversitelerde geçerli olmak üzere bütünleme sınavı hakkı tanıdı.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ve yıllardır öğrencilerin başarısız oldukları veya giremedikleri sınavlar için tanınması beklenen bütünleme hakkı, 2011-2012 akademik yılından itibaren yürürlüğe konuldu. Böylece öğrenciler devam eden yaz okulu uygulamasının yanı sıra bütünleme hakkıyla da başarısız oldukları derslerden geçebilme fırsatını yakalamış oldu.

Üniversiteler Bölge Toplantıları’nda görüşülen öğrencilerden gelen talepler üzerine böyle bir uygulamaya gidildiğini söyleyen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yaklaşık 3 buçuk milyon öğrenciyi etkileyen kararı Twitter üzerinden duyurdu. Çetinsaya, “YÖK Başkanı olarak, öğrencilerin yaz okullarına mahkûm edilmemesi gerektiğine ve bütünleme sınavlarının tüm öğrencilerin hakkı olduğuna inanıyorum. 2011-2012 akademik yılından itibaren tüm üniversitelerimizde geçerli olacak bu kararın öğrencilere hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Bütünleme sınavlarının uygulamaya konulmasının yaz okullarının kaldırılacağı anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

Bunun ardından Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) tarafından yapılan duyuruda, “28/06/2012 tarih ve 05/03 sayılı Fakülte Kurulu Kararıyla, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı güz ve bahar yarıyıllarında final sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler için, başarısız oldukları veya sınavına giremedikleri tüm derslerden bütünleme sınavına girebilme hakkı tanınmıştır” denilerek resmen uygulamaya konulmuş oldu.

İLEF’teki bütünleme sınavları 22 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde yapıldı. Önceden yaz okulu ve bütünleme sınavları olmadığı için zor durumda olduklarını, ister istemez dönem uzatmak zorunda kaldıklarını belirten öğrencilerin çoğu ise yürürlüğe konulan bu uygulamadan memnun görünüyor. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Yasin Yılmaz, “En azından final sınavlarının telafisini bütünleme sınavları ile yapabileceğiz. Yaz okulu olmayan bir okul için bütünleme velinimettir” şeklinde konuştu. Bütünleme sınavlarının bayram tatilinden hemen sonraya denk gelmesi ise öğrencileri sınavlara çalışabilme konusunda endişelendirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1886
Yol: Ana sayfa » Yazılar » YÖK’ten öğrencilere bütünleme müjdesi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat