17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

30 yıllık yolculuk: Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

Tarih: 19 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 115

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı’nca düzenlenen 30. Ankara Uluslararası Film Festivali Ankara MEB Şura salonunda yapılan açılış töreniyle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 30’uncu Ankara Uluslararası Film Festivali, dün akşam Ankara MEB Şura Salonunda yapılan açılış töreniyle başladı. Sunuculuğunu Şenay Gürler ve Ünsal Ünlü yaptığı törene, Kadir İnanır, Nazlı Eray, Biket İlhan, Şebnem Bozoklu, Kanat Atkaya, Armağan Pekkaya,TBMM Başkanvekili Levent Gök, Milletvekili Mithat Sancar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Selçuk Yavuzkanat ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katıldı.

Aziz Nesin Emek Ödülü Kadir İnanır’ın

Yönetmen ve oyuncuların yanı sıra sinemaseverlerin de katıldığı törende, “Aziz Nesin Emek Ödülü” Kadir İnanır’a verildi. İnanır’a ödülünü Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirkol verdi. Deneyimli Sanatçı İnanır, yazar Aziz Nesin ile ilgili hatıralarını salondakilere anlatırken, “Çok büyük bir sanatçıydı. Bugün herkesin evinde bir Aziz Nesin kitabına rastlamak mümkün. Babaları, amcaları sevmese bile çocukları gizlice bir yere saklamıştır. Bundan hiçbir endişem yok.” diye konuştu.

Demokratik bir ülkede yaşanılması için düşünen, konuşan, cesur ve aydın insanlara ihtiyaç olduğunu ifade eden İnanır, şunları söyledi:

“Aziz Nesin böyle bir aydındı. Böyle güzel bir insandı. Keşke tanısaydınız. İnanamazdınız. Cimriye çıkmıştı adı. Asla cimri değildi çünkü biriktirdiği bütün paraları kimsesiz ve yoksul çocukların eğitimi için bir vakfa gönderiyordu. Kendisi de şimdi orada yatıyor zaten ama capcanlı, içinde, gönlümüzde. İşte böylesine büyük bir aydın adına verilen ödüle layık görüldüğüm için son derece onurluyum.”

Sanat Çınarı Ödülü Nazlı Eray’a verildi

“Sanat Çınarı Ödülü” yazar Nazlı Eray’a verildi. Eray, ödülü almaktan dolayı onur duyduğunu belirterek, “Ödüle layık olmaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim” dedi.

Törende “Kitle İletişim Ödülü” ise Gülse Birsel’e verildi. Birsel iş yoğunluğu sebebiyle törene katılamadığı için video kaydıyla sinemaseverlere seslendi.

Tören, Moğollar grubunun konseriyle son buldu. Festival, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.30’da Cermodern’de yapılacak kapanış töreniyle sona erecek.

Dünya sineması: Festivalin merakla beklenen seçkisi

Dünya sinemasından özel bir seçkinin yer aldığı festivalde, kısa film ve belgesel gösterimlerinin yanı sıra bu yıl özel gösterimler de yapılacak. On gün sürecek festival, 14 bölümde 120’ye yakın film yönetmen ve oyuncuların katılımıyla izleyiciyle buluşacak. Ayrıca festival boyunca söyleşi, atölye çalışmaları ve özel etkinlikler, her yaştan Ankaralı sinemaseverler için ücretsiz olarak yapılacak. Ankara Uluslararası Film Festivalinin bu yılki gösterimleri Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda yapılacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22972
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 30 yıllık yolculuk: Ankara Uluslararası Film Festivali başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat