14 Mayıs 2024, Salı - 01:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

AÜ Senatosu’ndan “büt’lere devam” kararı

Tarih: 31 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 667

Ankara Üniversitesi Senatosu’nun bugünkü toplantısından, lisans programlarında “bütünleme sınavlarına devam” kararı çıktı. Lisansüstünde ise bütünleme sınavları yok.

Ankara Üniversitesi Senatosu,  bugün yaptığı toplantıda “bütünleme sınavlarına devam” kararı aldı. Yükseköğretim Yürütme Kurulu 2015 yılının ekim ayında milyonlarca üniversite öğrencisini etkileyecek bir karar almıştı. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yükseköğretim kurumlarında bütünleme sınavlarının yapılıp yapılmamasına ilişkin kararlar üniversitelerin senatolarına bırakılmıştı. Böylece YÖK’ün 2012 yılında verdiği  “öğrencilere başarısız olduğu her ders için, yaz okulu uygulaması olup olmadığına bakılmaksızın, ilgili dönem sonlarında bütünleme sınavı hakkı tanınması” kararı iptal edilmiş ve yerine “bütünleme sınavı yapılıp yapılmaması hususunun yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından karara bağlanması” kararı uygulamaya konulmuştu. Bütünleme sınavları hakkında kararın senatolara bırakılmasının ardından birçok üniversite daha önce şikâyetçi oldukları bu uygulamayı kaldırmıştı.

Fakülte ve yüksekokullardan görüş istenmişti

Ankara Üniversitesi Yönetim Kurulu ise bütünleme sınavı uygulaması hakkında vereceği karardan önce üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullardan konuya ilişkin görüş bildirmelerini istemişti.  Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Yönetim Kurulu’ nca, bütünleme sınavlarının kaldırılmasına karar verilmiş ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ ne bildirilmişti. Ankara Üniversitesi’nde lisans programlarında uygulanacak bütünleme sınavlarına ilişkin herhangi bir değişiklik olmazken,  üniversitenin 29 Şubat 2016’da Öğrenci Bilgi Sistemi’ nden yaptığı duyuruda önümüzdeki seneden itibaren,  lisansüstü programlarında bütünleme sınavlarının kaldırıldığını duyurmuştu.

Senatonun bugünkü kararının ardından bütünlemelere ilişkin tartışma son bulmuş oldu. Senato kararlarının üniversitenin sitesinden önümüzdeki günlerde resmi olarak da duyurulacağı belirtildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11663
Yol: Ana sayfa » Yazılar » AÜ Senatosu’ndan “büt’lere devam” kararı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazetecinin işi nedir?” sorusuna yeni bir yanıt: İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi

Gazetecilik mesleğine insan hakları odağında yeni bir sorgulama getiren Elif N. Hamidi’nin ilk kitabı “İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi” Türkiye Felsefe Kurumu Yayınlarından çıktı.

Kapat