24 Temmuz 2023, Pazartesi - 23:35

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Anadolu Medyası Çalıştayı’nın dördüncüsü gerçekleştirildi

Tarih: 19 Aralık 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 39

Pandemi sürecindeki gelişmeleri ve Anadolu medyasının sorunlarının değerlendirileceği AB Sivil Düşün programı kapsamında hazırlanan 4. Anadolu Medyası Çalıştayı bugün gerçekleştirildi.

Covid-19 nedeniyle online olarak düzenlenen ve “Yerel medyanın güçlenmesi için adapte olması gereken teknoloji ve yeni medya düzeni, pandemide internet ve dijital medya kullanımı, Türk dünyası ile gazetecilik, pandemi sürecinde yerel medya ve gazeteler” gibi konuların değerlendirildiği etkinlik saat 11.00’de Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel ve AB Sivil Düşün Programı, Program Destek Uzmanı Orhun Bayraktar’ın açış konuşmalarını yaptığı açılış oturumu ile başladı. Oturum Anadolu Ajansı Eski Genel Müdürü Hilmi Bengi, İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna, RTÜK Başkan Vekili Esat Çıplak ve AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’ın konuşmalarıyla devam etti. Başbakanlık Eski Basın Müşaviri, Liderlik – Liyakat ve Yönetim Akademisi Başkanı Yaşar Ateşsoy, “Yerel Medyanın Güçlenmesi için Adapte Olması Gereken Teknoloji ve Yeni Medya Düzeni” hakkındaki konuşmasının ardından oturum sona erdi.

Verilen aranın ardından “Pandemi Sürecinde Yerel Medya için İş Birliği/Güç Birliği Arayışları” konuşuldu. TİMEF Genel Başkanvekili Rahmi Vardı, “Anadolu’da Yerel Radyo ve Televizyonların durumu”, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Süleyman Basa, “Pandemide İnternet ve Dijital Medya Kullanımı”, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Başkanı Menderes Demir, “Türk Dünyası ile Gazetecilik”, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Pandemi Sürecinde Yerel Medya ve Gazetecilik”, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, “Pandemi ve Medyanın Geleceği” konuları hakkında görüşlerini sundu.

Verilen aranın ardından moderatörlüğünü Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun’un yaptığı, “Pandemi Sürecinde Medyanın ve Anadolu Medyasının Sorunları, Çözüm ve Öneriler” konulu oturum yapıldı. Oturumda öne çıkan sorunlar, İletişim Başkanlığı’nın gerekliği desteği Anadolu medyası ve yerel medyaya vermemesi, gazetecilik öğrencilerinin yaşadığı gelecek kaygısı ve fakültelerdeki derslerin pratikten çok teorik verilmesi oldu.

Çalıştayın açılış oturumu, sonuç bildirisini hazırlayacak komisyonun ve sözcüsünün hazırlanması ve çalışma biçiminin açıklanmasıyla son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29844
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Anadolu Medyası Çalıştayı’nın dördüncüsü gerçekleştirildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat