14 Temmuz 2023, Cuma - 19:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara, Metaverse’ün dördüncü şehri oluyor

Tarih: 07 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 65

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “geleceğin evreni” olarak anılan ve kısa sürede gündeme oturan Metaverse’e dünya genelinde dahil olan dördüncü şehir oluyor. Haberi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “geleceğin evreni” olarak anılan ve kısa sürede gündeme oturan Metaverse’e dünya genelinde dahil olan dördüncü şehir oluyor. Haberi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından duyurdu.

Dünya gündeminde geniş yer kaplayan dijital evren Metaverse’e, bir süredir gerçek şehirler entegre ediliyordu. Los Angeles (ABD), Bari (İtalya) ve Helsinki’nin (Finlandiya) ardından bu evrende yer alacak dördüncü şehir ise Ankara oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu gelişmeyi Twitter hesabından “İcraatlarımızla orada da olacağız” diyerek esprili bir paylaşımla duyurdu.

Mansur Yavaş, iki gün önce yaptığı paylaşımında, Open Ar Cloud isimli şirket ile Metaverse entegrasyonu için anlaştıklarını şu ifadelerle açıkladı:

“Ankara’mız; Los Angeles, Bari ve Helsinki’den sonra Metaverse’un açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association’un 4. test şehri oldu.

BLD 4.0 vizyonumuzla Metaverse entegrasyonunu tamamlayacak, icraatlarımızla orada da olacağız.”

 

Metaverse nedir?

Metaverse, insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları ile tamamen zihinsel olarak hissettikleri algısal evren. Bu sanal evren duyurulduğu ilk günden itibaren büyük ilgiyle karşılandı ve tartışmalara neden oldu. Kimi uzmanlar ve ilgilileri tarafından dijital dünyanın geleceği olarak görülen Metaverse evreni, kısa süre içinde büyük ilgi gördü. Facebook şirketinin ismini değiştirmesi ve bu gelişmeyi duyurması sonucu tüm dünyada daha fazla bilinir hale gelen Metaverse, genişlemeye devam ediyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31044
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara, Metaverse’ün dördüncü şehri oluyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat