17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’da hareket zamanı

Tarih: 23 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 76

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında dün “Büyük Ankara Turu” düzenlendi. Tura, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve sanatçı Haluk Levent de katıldı.

Toplu taşımanın, yürüme, bisiklete binme ve diğer sürdürülebilir hareketlilik biçimlerinin desteklenmesi için her yıl 16-22 Eylül’de kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası” dün sona erdi. Bu yıl 61 şehirde yapılan etkinliklerin son gününde Ankara’da bisikletlilerin ve yayaların katıldığı “Büyük Ankara Turu” düzenlendi. Katılımcılar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın saat 11.00’de Kızılay’da turu başlatmasıyla yola çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Christian Berger, AB üyesi büyükelçiler ve sanatçı Haluk Levent de Tunalı Hilmi Caddesi’nde tura katıldı.

Turla aynı anda Tunalı Hilmi Caddesi’nde de eş zamanlı etkinlikler başladı. Tunalı Hilmi Caddesi’nde gün boyu yoga, dans gösterileri, tiyatro ve konserler düzenlendi. Bisiklet Turu’nun saat 18.00’de Tunalı Hilmi Caddesi’ne girişiyle cadde araç trafiğine kapatıldı.

Yürüyüşü tamamlayan Başkan Yavaş, bindiği belediye otobüsünde yurttaşlara imzalı EGO Kart dağıttı. Sanatçı Haluk Levent ise bisiklet sürerek Büyük Ankara Turu’nu tamamladı. Etkinlikler 19.30’da Anıtpark’taki Haluk Levent konseri ile sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24704
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’da hareket zamanı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat