17 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaralılar dizisine sahip çıktı

Tarih: 10 Eylül 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 193

Behzat Ç.’nin yayından kaldırılma riskiyle karşı karşıya kalması üzerine sosyal medya üzerinden örgütlenen binlerce Ankaralı, diziyi Yüksel Caddesi’ne kurulan dev ekrandan izledi.

Behzah Ç

Fotoğraf: Murat Mercan

Yayına başladığı günden itibaren olumlu olumsuz birçok eleştiri alan Behzat Ç. dizisi yine gündemdeydi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bület Belen dizinin ‘Türk aile yapısı’ na uygun olmadığını belirterek İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanıtlaması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) dört ayrı soru önergesi sundu.

“Behzat Ç.’me dokunma”

Bunun üzerine Facebook ve Twitter’dan Belen’e tepki yağdı. Farklı bir protesto düşünen dizinin izleyicileri Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da yardımlarıyla Kızılay Yüksel Caddesi’nde dev ekranda diziyi sezon sonuna kadar izlemeye karar verdiler. Her pazar, dizinin hikâyesinin sahibi Emrah Serbes, senaristi Ercan Mehmet Erdem, oyunculardan Reşat Ünver ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi yerlere oturarak diziyi seyrettiler. “Behzat Ç.’me dokunma”, “Ankara uyuma, dizine sahip çık” şeklinde sloganlarla Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) politikaları ve Bülent Belen’in önergesini protesto ettiler.

Dizinin sıkı takipçilerinden olduğunu belirten Bülent Tanık ise şunları söyledi: “Halkın ilgi gösterdiği kültür sanat etkinlikleri arasında Behzat Ç. özel bir yer tutuyor. Behzat Ç. bir Ankara polisiyesi olarak başladı ve yarattığı sevgi ortamı bizce çok değerli. Halkın içinden, halkın nabzını tutan bir dizi olduğunu düşünüyorum. Behzat Ç. ile ilgili son günlerde yaşanan çeşitli polemikleri çok kayda değer görmüyorum. Aslolan vatandaşın ilgisi ve sahiplenmesidir. Onu da çok açık şekilde görüyoruz. Ankara dâhil tüm Türkiye’deki yurttaşın her yerde ilgiyle ve severek izlediği bir dizi, bir görsel sanat şöleni. Bizce bu sevgiyi hak eden bir dizi. Ankara’ya sahip çıkma adına Ankara polisiyesine de sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple biz de elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.”

“RTÜK ceza yağdırdı”

Tüm bu gelişmelerin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yine Behzat Ç’ye ceza yağdırdı. Kurulun yaptığı incelemelerde “Rol model olan Behzat Ç. ile cinayet büro elemanları, Savcı Esra, Behzat’ın ağabeyi ve başka karakterlerin de hemen her yaşam kesitinde, barda, meyhanede, evde, apartmanda, sokakta, üzüntülüyken, sevinçliyken, hatta bazen görevleri sırasında bile alkol aldıkları ve küfürlü konuştukları” tespitinde bulunan RTÜK, çocukları olumsuz etkileyebilecek saatte dizinin yayınlanması nedeniyle 273 bin 710 TL para cezası uyguladı.

Şimdilerde ise dizinin yayından kaldırılması hâlinde internet üzerinden yayına devam edileceği ve yine her hafta olduğu gibi Yüksel Caddesi’ndeki dev ekrandan izlenileceği konuşulmakta.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/162
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaralılar dizisine sahip çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat