17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:59

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankara’nın başkent oluşunun 93. Yılı kutlandı

Tarih: 13 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 93

Başkent Dayanışması, Ankara Valiliği’nin her yıl Ulus Atatürk anıtında yapılan kutlama tören yerini değiştirmesine karşılık, 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşunun 93. Yılını, Cumhuriyet’in ilan edildiği Ulus Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak kutladı.

Ankara’nın başkent oluşunun 93. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başkent Dayanışması Bileşenleri, 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşunun 93. Yıl dönümünü Ulus Atatürk Anıtı’nda kutladı.  Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende,  topluluğun Ulus Zafer Anıtı’ndan, Kızılay Konur Sokak’ta yer alan İnsan Hakları Anıtı’na yürümesine izin verilmedi.baskent-dis-1

Candan: “Mücadele etmeyi ülkenin kurucusundan öğrendik”

Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve devrim şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Başkent Dayanışması Bileşenleri adına basın açıklaması yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Valiliği’nin Ulus’ta yapılacak törenleri iptal etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. OHAL önlemleri altında Ankara’nın başkent oluşunu kutladıklarını dile getiren Candan,  şunları kaydetti:  “20 Eylül 2016’da görevi teslim alan Ankara Valisi 10 gün içinde burada yapılacak törenle ilgili 3 kere karar değiştirmiştir. 27 Eylül’de burada yapılacak törenle ilgili anıta çelenk bırakmamıza izin vermiştir. 11 Ekim itibariyle güvenlik gerekçe gösterilerek buradaki tören iptal edilmiştir. Valilik yıllardır burada yapılan töreni kendi binasının önüne aldı. Başkent Dayanışması olarak, 13 Ekim 2016 tarihinde Başkent Ankara’nın ilelebet Türkiye’nin başkenti olacağı yaklaşımı ile mücadeleye devam ediyoruz. Kim olursa olsun, OHAL’de,  her hal ve koşulda mücadeleye devam etmeyi bu ülkenin kurucusundan öğrendik.”

Tezcan Karakuş Candan

Tezcan Karakuş Candan Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

“Cumhuriyet’in temsil mekanları hedef alınıyor”

Ankara Valisi Topaca’yı istifaya davet eden Candan, “Biz bu ülkede ne olursa olsun Başkentin ortasında Cumhuriyetin ilan edildiği Ankara’nın kalbinde güvenliği sağlayamadığı için tören yapamayan bir vali varsa hemen o koltuğu terk etsin” dedi. Cumhuriyetin temsil mekanlarının hedef aldığını ileri süren Candan, “Bunların tesadüf olmadığını Cumhuriyet’in başkenti Ankara’da, Cumhuriyet’in kuruluş ifadesi olan Zafer Anıtı’nda yapılacak törenin iptalinin ne anlama geldiğini biliyoruz. Çünkü bu ülkede rejime karşı yürütülen bir hesaplaşmanın maalesef mekanlar hedefi olmaya başlıyor” diye konuştu.

Keskin: “Cumhuriyet değerleriyle kavga etmeyi bırakın”

Adnan Keskin

Adnan Keskin

Başkent Dayanışması’nın ardından CHP Ankara İl Örgütü de anıta çelenk bıraktı. CHP Ankara İl Örgütü Başkanı Adnan Keskin ise konuşmasında anıtın bakımsızlığına ve alanın kirliliğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Hiçbir temizlik yapılmayan zafer anıtının önünde kutlama gerçekleştiriyoruz. Öncelikle Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkmasını istiyoruz. Ankara valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı nerede diye merak ediyoruz. Türkiye’nin kalbinde güvenliği sağlayamıyorsunuz söyleyecek sözümüz yok artık. Cumhuriyet değerleriyle kavga etmeyi bırakın. Ulu önder Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürümekten başka alternatif yoktur.”

Konuşmaların ardından anıtın önünde hatıra fotoğrafı çekildi.

7 km koştular

Fotoğraf: Uğur Kocager

Fotoğraf: Uğur Kocager

Atatürk koşu parkurunun yeniden düzenlenmesi için, Dikmen Seğmenler Parkı’ndan başlayarak Ulus Atatürk Anıtı’na koşan Mükremin Barut ve Hüseyin Yalçın da anıta çelenk bıraktı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12370
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’nın başkent oluşunun 93. Yılı kutlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat