22 Temmuz 2023, Cumartesi - 19:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Aytaç Arman’ın eşi Radife Baltaoğlu: “Düşman filminin hak ettiği kadar gösterilmemesi Aytaç’ı üzdü”

Tarih: 27 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 257

30. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında dün Şubat ayında hayatını kaybeden oyuncu Aytaç Arman’ın anısına Yılmaz Güney’in “Düşman” filmi gösterildi.

30. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında dün Büyülü Fener Kızılay sinemasında Şubat ayında hayatını kaybeden oyuncu Aytaç Arman anısına Yılmaz Güney’in “Düşman” filmi gösterildi. Aytaç Arman’ın eşi Radife Baltaoğlu ve oğlu Erdem İnce’nin de katıldığı film gösterimi öncesi sinema eleştirmeni Atilla Dorsay Aytaç Arman’la ilgili bir sunum yaptı.

Atilla Dorsay: “Olağanüstü bir rol”

Atilla Dorsay Aytaç Arman’ın Düşman filmiyle en güzel rolüyle anıldığını vurgulayarak, o dönemde Düşman filmine yazdığı bir eleştiri metnini okudu “Özellikle Aytaç Arman ve Güngör Bayrak’ı kutlamalı. Bayrak bu ilk önemli rolünde hiç ezilmiyor. Armağan’ın rolü ise her türlü övgünün ötesinde. Olağanüstü bir rol. Sinemamızda çizilmiş en güçlü kompozisyonlardan biri. Bravo Aytaç Arman.”

Radife Baltaoğlu: “Aytaç bir ciğerini bu filme teslim etmişti”

Aytaç Arman’ın eşi Radife Baltaoğlu söylenecek çok şey olduğunu ancak kısa konuşacağını söyledi. Düşman filminin Arman için çok önemli olduğunu belirten Baltaoğlu “Aytaç bir ciğerini bu filme teslim etmişti. Çok tedaviler görmüştü, üşütmeden dolayı. Onun için Düşman filmi çok kıymetliydi. Ancak bu süreçte Düşman filmi pek hak ettiği kadar gösterimde kalamadı. Bu durum onu çok üzmüştü” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23259
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Aytaç Arman’ın eşi Radife Baltaoğlu: “Düşman filminin hak ettiği kadar gösterilmemesi Aytaç’ı üzdü”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat