25 Temmuz 2023, Salı - 09:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Batıkent köpek katliamı davasında ikinci duruşma: Bilirkişi atandı

Tarih: 10 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 142

GÖRÜNÜM-ÖZEL Batıkent’te on altı sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesi sonucu açılan davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Avukat İpek Yılmaz, duruşmayı sitemize değerlendirdi.

Batıkent’te Nisan ayında yaşanan köpek katliamını kamuoyuna ilk kez duyuran GÖRÜNÜM, duruşmaları izlemeye devam ediyor.

Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen “Batıkent köpek katliamı” davasının ikinci duruşması bugün görüldü. Ankara Büyükşehir Belediyesinin de müşteki olarak dahil olduğu davaya Adana Barosu ve İstanbul Barosu da katıldı. Üç sanık hakkında “haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme, değerini düşürme”, “hayvanlara zarar verecek şekilde çevreyi kasten kirletme” ve “mala zarar verme” suçlarından haklarında 5 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor. İlk duruşmaya katılmayan bir sanık hakkında zorla getirilme kararı verilmesinin ardından bugün üç sanık da mahkeme salonunda hazır bulundu. Ayrıca, üzerlerine zehir dökülerek köpeklere verilen etlerin satın alındığı kasap ve öldürülen köpekleri besleyen bir kadın da tanık olarak dinlendi.

“Tanık ve sanıklar çelişkili ifade verdi”

Davanın avukatlarından Ankara Barosu vekili Avukat İpek Yılmaz, duruşmada yaşananları ve davaya dair görüşlerini GÖRÜNÜM’e değerlendirdi. Sanıkların hiçbir suçlamayı kabul etmediklerini aktaran Yılmaz, mahkemeye olay anına dair yeni görüntülerini sunduklarını da  ifade etti. İpek Yılmaz, “Görüntüler sanıkların suçları sabit ama duruşmada izlenmedi. Görüntülerin izlenmesi bir sonraki duruşmaya bırakıldı. Aynı zamanda veteriner ve Tarım ve Orman Bakanlığından olmak üzere toplam üç bilirkişi atandı. Gelecek celsede onları da dinleyeceğiz. Dosya bilirkişiye gidecek, bilirkişi beyanda bulunacağı için üç ay sonraya atıldı” dedi.

Hayvana yönelik şiddetin ilk kez ağır ceza mahkemesinde görülmesinin önemli olduğunu kaydeden Avukat Yılmaz, dinlenilen tanık ve sanıkların ifadelerinin çelişkili olduğunu söyledi. Yılmaz, duruşmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“Etin alındığı kasap da tanık olarak dinlendi. Kemiğin boyutu ve cinsi soruldu. ‘Tavuk değil büyükbaş kemiğiydi’ dedi. Ancak iddianamede tavuk kemiği olarak geçiyordu. Poşetin rengi önemliydi bizim için çünkü beyaz bir poşet vardı görüntülerde. Kasap poşetin rengine ‘kırmızı ve beyaz’ dedi. Böyle bir ayrıntı yakalandık. Çelişkili ifadeler var. Ellerinde eldiven olduğu görüntülerde görülüyor ama bunların hiçbirini kabul etmiyorlar sadece birisi sonradan eldiven olduğunu kabul etti. Fakat daha önceden sorulduğunda orada olduğunu kabul etmemişti.”

Bir önceki duruşmada adli kontrol şartı haftada birden haftada üçe çıkarılan ve tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında ellerinde yeterince delil olduğunu belirten İpek Yılmaz, bu durumun kararda etkili olmasını beklediklerini belirtti.

“Belediyeler ceza kapsamına alınsın”

Dava sonrasında Adliye önünde basın açıklaması yapan hayvan severler ve çeşitli dernek temsilcileri, kanun değişikliği talebinde bulundular. Keçiören, Etlik ve Bağlum’da meydana gelen hayvana yönelik şiddete değinilen basın açıklamasında, belediyelerin ceza kapsamına alınmasını talep ettiler. Basın açıklamasında, “Belediyeler ceza kapsamına alınmadığı sürece katliamlar önlemez. TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonuna sesleniyoruz: belediyeler ceza kapsamına alınmalıdır” ifadelerine yer verildi.

 

İlgili haberlerimiz:

Batıkent köpek katliamında ilk duruşma: 5 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor

Batıkent’te köpek katliamı

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25115
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Batıkent köpek katliamı davasında ikinci duruşma: Bilirkişi atandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat