16 Temmuz 2023, Pazar - 19:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Baykal Saran 13’üncü Tiyatro Ödülü Kutay Sungar’ın oldu

Tarih: 23 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 360

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden olan Baykal Saran anısına 13’üncüsü verilen “ Baykal Saran Yılın Tiyatro Sanatçısı Ödülü” nün sahibi Kutay Sungar oldu.

Her yıl bir tiyatro oyuncusuna verilen Baykal Saran Ödülleri bu yılki sahibini buldu. Ödül töreni bugün Akün Sahnesinde gerçekleşti. İçlerinde Lemi Bilgin, Atilla Sav, Selçuk Yöntem, Rüştü Asyalı ve Erkal Saran’ın da bulunduğu önemli isimlerden oluşan seçici kurulun değerlendirmeleri sonucu belirlenen ödülün sahibi bugün açıklandı. Devlet tiyatrolarında sahnelen “Siyahlı Kadın” oyunundaki rolüyle ödüle Kutay Sungar layık görüldü.

Saat 11.00’de başlayan törene, seçici kurul üyeleri Lemi Bilgin, Atilla Sav ayrıca Baykal Saran’ın eşi Beyhan Saran da katıldı. Sungar’a desteklerini göstermek amacıyla hocaları ve rol arkadaşları da törende yer aldı. Lemi Bilgin’in konuşmasıyla başlayan törende, Sungar’a ödülü Atilla Sav takdim etti.

Sungar: “Baykal Saran’ın Türk Tiyatrosunda ne anlam ifade ettiğinin farkındayım”

Ödülü almasının ardından konuşma yapan Sungar, hayatında ilk defa bu kadar heyecanlandığını belirtti. Öte yandan Türk Tiyatrosunun anıtlaşmış bir ismini taşıyan bu ödülü almaktan da büyük onur duyduğunu dile getiren Sungar, “Baykal Saran’ın Türk Tiyatrosunda ne anlam ifade ettiğinin farkındayım, bu ödülü alan isimlerin arasına adımın yazılmasından büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

 

Fotoğraf: Reşat Zeybek

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23782
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Baykal Saran 13’üncü Tiyatro Ödülü Kutay Sungar’ın oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat