4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çadır kentte akıllardaki zor soru: “Devlete ağır mı geldik”

Tarih: 18 Nisan 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 81

Masal Parkı’nda yaşama tutunma mücadelesi sürüyor ama bir depremzedenin seslendirdiği bu soru çadır kentte yaşayanların ruh halini özetliyor.

GAZİANTEP

Gaziantep Masal Parkı çadır kentinde depremzede vatandaşlar, bölgeye yapılan yardımların şahsi kişiler tarafından yapıldığını söylüyor. Gaziantep Valisi Davut Gül’ün bölgeye 20 gün sonra geldiğini belirten depremzedeler, Kızılay’ın ilk günlerde çadırları bir bölgeye bıraktıklarını, kendi imkanlarıyla çadırları alıp kurduklarını söylüyor. Masal Parkı çadır kentinde yaşayanlar, engelliler için devletin hiçbir yardımda bulunmadığını aktarırken, battaniye, minder, çocuk bezi gibi ihtiyaçların giderilmediğini belirtiyor.

Gaziantep Masal Parkı çadır kenti

Masal Parkı çadır kentinde eşi ve 5 çocuğu ile kalan fotoğrafçı Eyüp Filik, devletin pasif kaldığını ve yardımların yeterli olmadığını söyledi. Mart’ın başlarında çadırların bu bölgeden kaldırılmak istendiğini söyleyen Filik, depremzedelerin buna karşı bir eylem düzenlemesiyle geçici süre bu durumu engellediklerini belirtti. Ramazan Bayramından sonra bu bölgedeki çadırların kaldırılacağı söylentisini polisten duyduğunu belirten Eyüp Filik, bu durumla ilgili “Başınızın çaresine bakın demeye getiriyorlar, 20 gün devlete ağır mı geldik” dedi.

Filik ailesinin yaşadığı çadırın içi

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/34764
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çadır kentte akıllardaki zor soru: “Devlete ağır mı geldik”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat