19 Temmuz 2023, Çarşamba - 11:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci öğrencileri: “Gözün arkada kalmasın Berkin”

Tarih: 13 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 427

Berkin Elvan Cebeci Kampüsünde anılmaya devam ediyor. İki gündür okula saldıran polisi kınamak için Cebeci öğrencileri basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Çiydem Dağdeviren

Fotoğraf: Çiydem Dağdeviren

Berkin Elvan Cebeci Kampüsü’nde anılmaya devam ediyor. İki gündür okula saldıran polisi kınamak için Cebeci öğrencileri basın açıklaması yaptı. Saat 15.00 de yapılan basın açıklamasını İLEF Gazetecilik öğrencisi Senem Büyüktanır okudu. Basın açıklamasına destek veren akademisyenlerle birlikte eylem yapan öğrenciler Berkin Elvan’ı anarak öldürülmesine sessiz kalınamayacağını bir kez daha belirtti. “Cebeci Direniyor” pankartı ile yürüyen öğrenciler “Berkin Elvan Mücadeleye Devam”, “Berkin Elvan Ölümsüzdür”, “Katil Polis Hesap Verecek”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamasında Büyüktanır, Cebeci’de yapılan eylem ve boykotun sonucu yapılan polis saldırılarını kınayarak; haklı olduklarını, bu süreçte gezi ruhunu yaşattığını söyledi. Dün Kızılay Güvenpark’ta toplanan kitleye polisin saldırısı sonucu okula geri çekilen öğrencilere polis sert şekilde saatlerce müdahale ettiğini belirterek Cebeci’nin halkın vicdanı olduğunu, iktidara boyun eğmediğini vurguladı; Haziran Direnişinde ayağa kalkan halk sizlere pabuç bırakmayacaktır dedi. Büyüktanır, Gençliğin verdiği mücadeleden vazgeçmeyeceğini, sokaklarda, liselerde, kampüslerde memleketine sahip çıkmaya devam edeceğini söyleyerek Berkin’e seslendi: “Gözün arkada kalmasın Berkin, bu ülkede senin gibi nice kara gözlü, güzel gülüşlü onurlu gençler var”.

Basın açıklaması Gezi Direnişinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın “Korkacaksın, titreyeceksin, yıkılacaksın adi hükümet!” sözleriyle sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3482
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci öğrencileri: “Gözün arkada kalmasın Berkin”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat