27 Temmuz 2023, Perşembe - 10:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’de kan bağışı

Tarih: 19 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 268

Ankara Üniversitesi SBF öğrencileri ve Türk Kızılayı’nın ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyası bugün başladı. Cebeci Kampüsü’nde düzenlenen kampanya yarın son bulacak.

17 Bölge Kan Merkezi, 64 Kan Bağışı Merkezi ve mobil kan bağışı araçlarıyla Türkiye genelindeki hastanelerde tedavi gören hastalara kan ulaştıran Türk Kızılayı, 2016 yılında 2 milyon 55 bin ünite kana ulaşmayı hedefliyor. 2015 yılı içerisinde toplam 1 milyon 937 bin 327 ünite kan bağışı alan Kızılay, bu sayıyı artırmak için çalışmalarından birini de Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde gerçekleştirmeye devam ediyor.

Fotoğraflar: Cengiz Mert Aksekili

Fotoğraflar: Cengiz Mert Aksekili

Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) gönüllü öğrencileri ve Türk Kızılayı’nca düzenlenen kan bağışı kampanyası bugün başladı. İki gün sürmesi planlanan kampanya yarın son bulacak. Geçtiğimiz bahar döneminde de benzer bir organizasyon gerçekleştiren öğrenciler, katılımın bu yıl daha yüksek olmasını hedefliyor. SBF öğrencilerinin yanı sıra kampüste bulunan diğer fakülte öğrencileri de kampanyada görevli olarak bulunuyor.

İlk gün 35’in üzerinde bağış

Hande Özbek

Hande Özbek

SBF’nin önünde bulunan Kızılay kan bağışı aracında devam eden kampanyada, ilk gün 35’in üzerinde kan bağışında bulunuldu. Geçtiğimiz bahar döneminde 105 ünite kan bağışı olduğunu belirten yetkililer, insanların kan vermekten çekinmemesi gerektiğini kaydetti.

Bir ünite kan 3 hayat kurtarıyor

Türkiye’deki kan ihtiyacının %80’ini Türk Kızılayı’nın karşıladığını belirten kan bağışçısı kazanım uzmanı Hande Özbek “Sağlıklı bir insan 3 ayda bir kan verebilir, birkaç ilaç dışında da kan vermenize engel çok ilaç bulunmuyor” dedi. Ankara Üniversitesi’nin yanı sıra Hacettepe ve Gazi Üniversitesi’nde de bu tür kampanyaların sürdüğünü belirten Özbek, kan bağışının hastalar açısından önemine de değindi. Bir ünite kanın 3 hastanın tedavisinde kullanılabildiği bilgisini paylaşan Özbek, yarın son bulacak etkinliğe Cebeci Kampüsü paydaşlarından destek beklediklerini ifade etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12448
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’de kan bağışı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat