25 Temmuz 2023, Salı - 17:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci’deki engellere dikkat çekildi

Tarih: 23 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 122

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) bir öğrenci grubu ve Altınokta Körler Derneği’nin bugün Cebeci Yerleşkesinde ortaklaşa düzenledikleri yürüyüşte kampüsteki eksikliklere dikkat çekti.

SBF’de bir öğrenci grubu ile Altınokta Körler Derneği’nin ortak organize ettiği “Engeller Birlik Olunca Aşılır” isimli yürüyüş bugün Cebeci Kampüsü’nde yapıldı. Altınokta Körler Derneği Cebeci Şubesi’nden başlayan yürüyüşte öğrenciler gözlerini bağlayıp bastonla yürüdüler. Dernek üyelerinin de katıldığı etkinlikte, Cebeci Kampüsü’ndeki yürüyüş ise SBF Ön Bahçe’den başladı.

Yürümeleri, kampüste çok sayıda park halinde otomobil olması nedeniyle aksayan öğrencilere Altınokta Körler Derneği üyeleri eşlik etti. Fakülte koridorlarında ve bahçede kabartmalı sarı şeritlerin bulunmaması nedeniyle yürüyenler birçok kez duvarlara çarptı. Arka Bahçe’de sonlanan etkinliği organize edenlerden SBF öğrencisi Abdurrahman Alşan, etkinliği eksikliklere farkındalık yaratmak için düzenlediklerini söyledi. Görme engellilerin yaşadıkları zorluklarla empati kurmak için gözlerini bağlayarak yürüdüklerini söyleyen Alşan, “Bugün gözümüzü bağlayıp yürüdüğümüzde sarı çizgilerin bittiği yerlerde yaşadığımız engeller çok zorladı. Okul olarak eksikliklerimiz çok fazla. Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla yakın zamanda okulumuza görme engelliler için yürüme parkuru yapılması planlanıyor. Bunun görüşmeleri yapıldı, ölçüler alındı” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geçtiğimiz hafta mekânda ve eğitimde erişim ödülü verilen İLEF’te ise bugün fakülte içine kabartmalı sarı şeritler yapıldı. Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Mekânda Erişim Ödülü alan diğer fakülteler Eczacılık, Eğitim Bilimleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Spor Bilimleri olmuştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23792
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci’deki engellere dikkat çekildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat