15 Temmuz 2023, Cumartesi - 04:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cevat Geray için taziye mesajları yağdı

Tarih: 23 Temmuz 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 232

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanlarından, Basın Yayın Yüksekokulu eski müdürü,  kent bilimci Prof. Dr. Cevat Geray, bu sabah tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Kalp Merkezi’nde 88 yaşında hayatını kaybetti. Çalıştığı kurumlar, dernekler, çalışma arkadaşları, sevenleri ve öğrencileri hocanın ardından taziye mesajları paylaştılar.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi eski dekanlarından, Basın Yayın Yüksekokulu eski müdürü, kent bilimci Prof. Dr. Cevat Geray, bu sabah 88 yaşında hayatını kaybetti. Uzun ve üretken bir hayat geçiren Prof. Dr. Cevat Geray’ın ardından çalıştığı kurumlar, dernekler, tanıştığı çalışma arkadaşları, sevenleri ve öğrencileri birçok taziye mesajı paylaştı.

Kurum ve dernekler taziye mesajı yayınladı

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı internet sitesinden yaptığı açıklamada Geray’ın hayat hikâyesinin yanı sıra “Fakültemizin BYYO döneminde 76-77 yılları arasında müdürlüğünü de yapmış olan Prof. Dr. Cevat Geray hocamızı 23 Temmuz 2018 tarihinde (bugün) yitirdik. İLEF öğretim üyelerinden Prof. Dr. Haluk Geray’ın da babası olan Cevat hocaya Tanrı’dan rahmet, sevenlerine başsağlığı dileriz.” İfadelerine yer verdi.

1984-1986 yılları arasında Genel Başkanlık görevini yürüttüğü Mülkiyeliler Birliği internet sitesi üzerinden “1977-1982 yılları arasında Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı ve 1984-1986 yılları arasında Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanlığı yapmış efsane hocamız Cevat Geray’ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz.” açıklamasını paylaştı.

Uzun yıllar ders verdiği Ankara Üniversitesi SBF Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları Anabilim dalı sosyal medya hesabından “Sevgili hocamız Prof. Dr. Cevat GERAY, 23.07.2018 sabahı vefat etmiştir. Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Mülkiyelilere başsağlığı dileriz…” mesajını paylaştı.

Kurucularından olduğu İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi “İnsan Hakları Derneği kurucu üyelerinden, saygıdeğer hocamız Cevat Geray’ın bu sabah vefat ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Mücadeleci kişiliğinin ve aziz hatırasının önünde saygıyla eğiliyoruz.” ifadeleriyle taziyelerini sundu.

DİSK Genel İş Sendikası sosyal medya hesabından da “12 Eylül’de üniversiteden uzaklaştırılan, 1402’likler diye adlandırılan akademisyenlerden, kent bilimci ve yerel yönetimler üstadı sevgili hocamız Ankara Üniversitesi SBF’nin efsane dekanlarından Prof. Dr. Cevat Geray’ı kaybettik. Ailesine ve tüm Mülkiyelilere başsağlığı dileriz” mesajını paylaştı.

Kurucularından olduğu Dil Derneği “Dil Derneği kurucu başkanı Prof. Dr. Cevat Geray’ı yitirdik. Işıklar içinde uyusun…” şeklinde bir açıklama yaptı.

Prof. Dr. Cevat Geray

Sevenleri Twitter’dan yüzlerce mesaj yayınladı

Çalışma arkadaşları, sevenleri ve öğrencileri Twitter’dan yüzlerce mesaj yayımladı. Şimdiye kadar yayımlanmış mesajların bazıları şöyle:

Ankara Üniversitesi eski Dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe: Mülkiye’nin efsane Dekanı Prof. Dr. Cevat Geray Hocamız bu sabah vefat etmiştir. Ailesinin ve Mülkiye camiasının başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin”, sanatçı Tolga Çandar “Ankara sensiz daha karanlık olacak değerli dost, ağabey, yılmaz yurtsever, SBF eski dekanı Prof. Cevat Geray. Yıldızlar yoldaşın olsun. İşıklar içinde uyu hocam.”

Gazeteci Erdem Gül:  “Üniversiteyi üniversite yapan hocalardan Cevat Geray da veda etti. Saygıyla.”

Oyuncu Orhan Aydın “Cevat Geray Unutulmayacaksınız değerli ağabeyim..hiç.”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: “Değerli hocam, Mülkiyenin efsane Dekanı ve hocası Cevat Geray’ı kaybettik. Sevgili hocama Allahtan rahmet, bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum. Hocamız eserleriyle, öğrencileriyle yaşamaya devam edecek… Onun kent anlayışını yaşama geçirmek bizim en temel görevimiz…”,

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi eski Dekanı Şengül Hablemitoğlu: “#CevatGeray allah rahmet eylesin. #AnkaraÜniversitesi zarif bir neslin temsilcisi bir çınarını daha kaybetti. Hocayı en son bir kaç ay önce uçakta gördüm. Yıllar acımasız, çok yaşlanmıştı ve hiç sağlıklı görünmüyordu. Hoşçakal Hocam…”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Candan: “Sevgili Cevat Geray hocamızı bu sabah kaybetmişiz. Bir bilge bir sevgi dolu insan bir devrimci hocamız ayrıldı aramızdan. Onu çok arayacağız. ışıklar içerisinde uyu hocam. Bıraktığın yerden devam ediyor daha güzel bir yaşam ve kentleşme mücadelesi… #EfsaneDekanCevatGeray”,

Gazeteci Şükrü Küçükşahin: “SEVGİLİ DEKANIM GÜZEL İNSAN Cevat Geray hocamızı kaybettik. Mekânı cennet olsun bu iyi insanın. Başta sevgili sınıf arkadaşım Haluk olmak üzere ailesine başsağlığı diliyorum. Tüm sevdiklerine de. Eserlerin, adın ve gülümseyen yüzünle yaşayacak, anımsanacaksın Cevat Hocam.”

Cenaze töreni yarın

Prof. Dr. Cevat Geray için 24 Temmuz Salı günü saat 14:00’te Siyasal Bilgiler Fakültesi Sütunlu Salonda bir tören düzenlenecek. Ardından ikindi namazını müteakip Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra Cebeci Asri Mezarlığına defnedilecek. Mülkiyeliler Birliği’nde de Geray için yarın saat 19.30’da bir tören yapılacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19112
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cevat Geray için taziye mesajları yağdı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat