26 Temmuz 2023, Çarşamba - 11:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD’de Can Güleryüzlü güven tazeledi

Tarih: 26 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 292

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 24. Olağan Genel Kurul toplantısıyla yeni kurul kadrosunu belirleyerek, tüzüklerinde değişikliğe gitti. Genel Kurula önceki yıllara göre şubelerden ve gençlerden ilginin yoğun olması dikkat çekti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 24. Olağan Genel Kurulu, bugün Elektrik Mühendisleri Odasında gerçekleştirildi. Genel Kurulda yeni yönetim, denetim ve onur kurulları seçilirken Can Güleryüzlü yeniden genel başkan oldu. Son yılların en geniş katılımlı genel kurulunda Divan Kurulunda Ekrem Meral, Şeyma Paşayiğit ve Hakan Soner Şener görev aldı.

Güleryüzlü: “Gerçek özdirenç, örgütlenme ve dayanışmayla olur”

Genel Kurulda açılış konuşmasını yapan ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü, sektörde yaşanan şiddetin ve haksızlıkların artarak devam etmesine karşı örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekti. Güleryüzlü “Gerçek özdirenç örgütlenme ve dayanışmayla olur” dedi. Güleryüzlü, memleketin bu koşullarında ÇGD’nin yükünün diğer meslek örgütlerinden daha fazla olduğunu belirterek “Hep birlikte verdiğimiz mücadele sadece meslek mücadelesi değildir. Gerçeklerin, gerçekler temelinde özgürlüklerin, özgürlükler temelinde de emeğin savunusudur” diye konuştu.

Daha sonra çalışma raporu ve denetleme kurulu raporları hakkında görüşmelere geçildi. Yönetim Kurul Üyesi Deniz Bozdemir’in çalışma raporu hakkında kurulu bilgilendirmesinin ardından Ankara, Eskişehir, Bursa, Antalya, Malatya, Zonguldak Şube Başkanlarının yanı sıra Rize Şubesini temsilen bir katılımcı ile çok sayıda delege söz alarak değerlendirmelerde bulundu. Konuşmaların ortak noktası ise ÇGD‘nin son dönemde oldukça önemli bir gelişme kaydettiği ve gelecekte yapılacaklar konusunda daha örgütlü bir tavrın gösterilmesi gerektiği idi.

Öne çıkanlar:

Aşut: “Ayağa kalkış ve umut kongresi”

ÇGD‘nin kuruluşundan bu yana üyesi olan ve yöneticilik görevlerinde de bulunan gazeteci, yazar Attila Aşut, kongreye katılımın bu denli yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bu kongreyi yeniden ayağa kalkış ve umut kongresi olarak değerlendiriyorum” dedi. Aşut sözlerine, son günlerde gazetecilere yapılan saldırıların karşısında, basın açıklamasından ziyade, örgütlenerek eylemlilik gösterilmesi ve diğer meslek örgütleriyle işbirliğinin canlandırılması gerektiğinden bahsetti. Aşut, ayrıca basın kartını devletin değil meslek örgütlerinin vermesinin daha doğru olduğunu söyledi.

Büyüktanır: “Biz de varız”

Genel Kurulda dikkat çeken bir başka konuşma ise İLEF Gazetecilik Bölümü öğrencisi Senem Büyüktanır’ın söz almasıydı. Büyüktanır, genç gazeteciler ve gazeteci adayları olarak Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin kendilerine verdiği desteğe teşekkür etti ve “Gençlerin potansiyellerini engelleyenlerden sıkıldık, biz de varız, biz de gazetecilik için yerimizi alıyoruz ve alacağız” diye konuştu.

 

Yapılan seçimlerde ÇGD yönetim organları şu şekilde oluştu:

Genel Başkan: Can Güleryüzlü

 

Yönetim Kurulu (Asıl):

Kıvanç El

Deniz Bozdemir

Kenan Şener

Burcu Ceyhan

Cengiz Aldemir

Alkan Uçarsu

 

Yönetim Kurulu (Yedek):

Meriç Tafolar

Ozan Çepni

Cemgazi Yoldaş

Bayram Şahin

Banu Salman

Ozan Kaplanoğlu

 

Denetleme Kurulu (Asıl):

İrfan Başçuhadur

Yurdagül Şimşek

Gökçer Tahincioğlu.

 

Denetleme Kurulu (Yedek):

İnan Gedik

Fazlı Duran

Volkan Nakiboğlu

 

Onur Kurulu (Asıl):

Ahmet Abakay

Ekrem Meral

  1. Doğan Tılıç

Sedat Bozkurt

Önder Doğan

 

Onur Kurulu (Yedek):

Gökhan Bulut

Sibel Nart

Bülent Güler

Pınar Merinç

Mustafa Sözen

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23880
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD’de Can Güleryüzlü güven tazeledi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat