4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:11

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, BTA Ulusal Basın Kulübü’nü ziyaret etti

Tarih: 26 Mayıs 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 20

Öğretim görevlileri ve öğrenciler Bulgaristan Haber Ajansı’nın Ankara’da açtığı Ulusal Basın Kulübü’nün misafiri oldu.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi‘nden bir grup akademisyen ve öğrenci Bulgaristan Haber Ajansı’nın (BTA) Ulusal Basın Kulübünü ziyaret etti. İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Fatih Keskin, Doç. Dr. Ergin Şafak Dikmen, Gazetecilik Bölüm Başkanı Gamze Yücesan-Özdemir, Doç. Dr. Zafer Kıyan, Öğr. Gör. Dr. Gökhan Bulut, Arş. Gör. İsmail Uğur Aksoy ve Arş. Gör. Esra İnce’nin katıldığı ziyarette ev sahibi Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov ve BTA Muhabiri Nora Cholakova idi.

“Dördüncü uluslararası ofis”

Bulgaristan’ın resmi bayramı olan Eğitim, Kültür ve Yazı Gününde yapılan ziyarette iki komşu ülkenin kurduğu olumlu ilişkiler konuşulurken;  Büyükelçi Cholakov, İLEF’li akademisyenler ve öğrencilere BTA Ulusal Basın Kulübünü anlattı. BTA’nın Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Romanya’nın ardından dördüncü uluslararası ofisini Türkiye’de açtığını söyleyen Cholakov iki dost ülkenin sağlıklı iletişimi sürdürebilmesi için ajansın önemini vurguladı.

Dekan Altun ve Erasmus koordinatörü Doç. Dr. Zafer Kıyan da Varna Ekonomi Üniversitesi ile İLEF arasında yapılan Erasmus anlaşması hakkında bilgi verdi.

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Angel Cholakov – Gazeteci Nora Cholakova – Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Ulusal Basın Kulübü açıldığından beri Ankara’da gazetecilik yapan BTA’nın Balkan Haberleri Editörü Nora Cholakova akademisyenlerin ve öğrencilerin kurum hakkındaki sorularını yanıtladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesine giden ve orada 10 gün boyunca habercilik faaliyeti yürüten Cholakova deprem bölgesindeki deneyimlerini de genç meslektaş adaylarına aktardı.

Büyükelçi Cholakov, Gazeteci Cholakova ve İLEF akademisyenleri medyaya ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu ziyarette öğrenciler ayrıca Bulgaristan’daki gazetecilik eğitimi ve staj imkanları hakkında bilgi aldı. Toplantının ardından anı fotoğrafı çekildi.

Ziyaret, Basın Kulübü’nde açılan “Bulgaristan Harfleri – Avrupa Alfabesi” adlı serginin gezilmesinin ardından tamamlandı. Farklı ülkelerden sanatçıların yaptığı “Bulgar Harfleri” temalı 30 poster, Bulgaristan’ın resmi bayramı boyunca BTA Ulusal Basın Kulübü’nde sergilenecek.

“Щ” harfinin posteri Türk sanatçı Savaş Çekiç tarafından tasarlandı.

Anı defterine günün anlam ve önemi hakkında yazan Altun Bulgaristan için “Merhaba Komşu” diye hitap etti.

BTA, ziyaretçilere Bulgaristan’ı anlatan broşürler ve hediyeler takdim etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/35513
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, BTA Ulusal Basın Kulübü’nü ziyaret etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat